Kuva: AOP

Cherin twiitti George Floydista herätti pahennusta - joutui pyytämään anteeksi

06.04.2021 12:45 - Iiro Myllymäki

Cheriä syytetään "valkoisen pelastajan syndroomasta" twiitin takia.

Laulajatähti Cher, 74, on pyytänyt anteeksi twiittiään, joka koski yhdysvaltalaisen George Floydin kuolemaa toukokuussa 2020. Floyd kuoli pidätystilanteen yhteydessä, kun poliisi Derek Chauvin piti polveaan maassa makaavan Floydin niskalla yhdeksän minuutin ajan. Chauvinia syytetään nyt meneillään olevassa oikeudenkäynnissä muun muassa taposta ja toisen asteen murhasta. Floydin kuolema nostatti maailmanlaajuiset protestit poliisiväkivaltaa ja rasismia vastaan.

Cher kertoi sittemmin poistamassaan twiitissä seuranneensa Floydin kuolemaa käsittelevää oikeudenkäyntiä. Hän kertoi twiitissään, mitä oli sanonut äidilleen puhelimessa seurattuaan oikeudenkäyntiä.

”Sanoin äidilleni, että tämä varmaan kuulostaa hullulta, mutta ajattelin vain, että jos olisin ollut paikalla, olisin ehkä voinut auttaa”, Cher kirjoitti.

Metro-julkaisun mukaan tähän twiittiin kertyi kommentteja, joissa Cheriä syytettiin ”valkoisen pelastajan syndroomasta”. Jotkut kommentoijat nostivat esiin, että tapahtumapaikalla oli ihmisiä, jotka eivät kyenneet auttamaan yrityksistään huolimatta.

Cher pyysi myöhemmin twiittiään anteeksi.

”Tajusin, että sitä voi suututtaa ihmiset ja satuttaa heitä, kun ei tiedä kaikkea, mitä ei ole sopivaa sanoa. […] Olen todella pahoillani, jos pahoitin jonkun mielen mustien keskuudessa”, Cher kirjoitti.

Cherin twiitin pääset katsomaan kokonaisuudessaan alta tai tästä linkistä.

Lue myös: Star Wars -tähdeltä tunteikas puhe mielenosoituksessa - "En tiedä, onko minulla uraa tämän jälkeen"

Lue myös: Emily Ratajkowski kritisoi suosittuja #BlackoutTuesday-päivityksiä: "Tämä on jopa vaarallista"

Lähde: Metro

Kilpailut

Uusimmat