Kuva: AOP

Prinssi Harry on puhunut nyt veljensä ja isänsä kanssa - "Keskustelut eivät olleet tuottoisia"

16.03.2021 17:45 - Iiro Myllymäki

Herttuatar Meghanin ystävä, tv-toimittaja Gayle King kertoo keskusteluyhteyden olevan nyt auki.

Prinssi Harry on keskustellut veljensä prinssi Williamin ja isänsä prinssi Charlesin kanssa ensimmäistä kertaa sitten televisioidun kohuhaastattelun, jonka hän antoi Oprah Winfreylle yhdessä herttuatar Meghanin kanssa. Asiasta uutisoi muun muassa Daily Mail. Keskusteluista on kertonut Meghanin ystävä, tv-toimittaja Gayle King.

Gayle King on kertonut asiasta CBS-kanavan aamuohjelmassa This Morning. Hän kertoo puhuneensa Sussexin herttuaparin kanssa puhelimessa.

- Soitin heille kysyäkseni, miten he voivat. On totta, että Harry on puhunut veljelleen, ja hän on puhunut myös isälleen. Minulle kerrottiin, että nuo keskustelut eivät olleet tuottoisia, King sanoo.

(kuva: AOP)

Kingin mukaan herttuaparin mielestä on ikävää, että kuningasperhe on ilmaissut halukkuutensa käsitellä asia yksityisesti mutta siltikin Meghanista leviää ”virheellisiä” ja ”halventavia” kertomuksia julkisuudessa.

- Kukaan kuninkaallisesta perheestä ei ole puhunut Meghanille vielä. Uskoakseni Harryn ja Meghanin mielestä on turhauttavaa, että tästä on tullut kuninkaalliseen perheeseen kohdistuva rotukeskustelu, kun he vain halusivat kuninkaallisten käskevän lehdistöä lopettamaan epäreilujen, virheellisten, valheellisten ja rotuasioihin viittaavien kertomusten levittämisen, King sanoo.

Daily Mailin mukaan King ei antanut haastattelussa konkreettista esimerkkiä siitä, mihin kertomuksiin hän viittasi. Kyse saattaa olla herttuatar Meghania vastaan esitetyistä kiusaamissyytöksistä. Brittihovi tutkii parhaillaan The Times -lehdessä esitettyjä syytöksiä siitä, että Meghan olisi kohdellut epäasiallisesti Buckinghamin palatsin työntekijöitä.

Gayle King (kuva: AOP)

Iloisia keskustelun avaamisesta

Oprah-haastattelusta on julkisessa keskustelussa nostettu erityisesti esiin kohta, jossa Meghan ja Harry kertoivat, että hovin sisällä oli spekuloitu huolestuneeseen sävyyn tuolloin vielä syntymättömän Archie-pojan ihonväristä. Väitteestä on lähtenyt kiivas rasismikeskustelu, johon prinssi William on osallistunut sanomalla, ettei hänen perheensä ole rasistinen. Oprah Winfrey vielä painotti haastattelun esittämisen jälkeen, että kuningatar Elisabet II tai prinssi Philip olleet spekuloimassa ihonväriä.

Gayle King sanoo This Morning -ohjelmassa, että Harry ja Meghan haluaisivat mennä eteenpäin ja saada perhesuhteensa paremmiksi.

- He ovat iloisia siitä, että he ovat nyt ainakin aloittaneet keskustelun, King sanoo viitaten prinssi Harryn käymiin keskusteluihin veljensä ja isänsä kanssa.

Lue myös: "En halunnut enää elää", herttuatar Meghan kertoo - hovi pelkäsi Archien olevan liian tummaihoinen

Lue myös: Sharon Osbourne puolustaa Meghan-kohussa ryvettynyttä Piers Morgania: "En ole rasisti"

Lähde: Daily Mail

Kilpailut

Uusimmat