Kuva: YouTube

Uutuusdokumentti valottaa persoonallisuustestien pimeää puolta - katso kuumottava traileri

24.02.2021 19:15 - Reija Saarinen

Moni meistä on tehnyt erilaisia persoonallisuustestejä, mutta harva on tullut ajatelleeksi, että ne saattavat tehdä joskus hyvän lisäksi myös pahaa.

Internet on täynnä erilaisia persoonallisuus testejä. Yksi kuuluisimmista on Myers-Briggsin persoonallisuustesti, jonka historiaan myös HBO:n uutuusdokumentti sukeltaa. 

Kyseisessä testissä ihminen voi selvittää, mikä 16 eri persoonallisuustyypistä itse on. Kyseinen testi on maailman käytetyin. 1940-luvulla luodun testin tarkoitus on auttaa ihmisiä ymmärtämään paremmin omaa persoonallisuuttaan sekä esimerkiksi ura-ajatuksiaan. Ajan mittaan siitä kehittyi kuitenkin työkalu, joka muokkaa monenlaisia näkökohtia ihmisten elämässä. Syvälle upotetut arviot persoonallisuudesta ovat nimittäin läsnä kaikessa tekemässämme. 

Dokumentti nostaa esiin joukon eettisiä kysymyksiä sekä osoittaa sen, että jotkut persoonallisuustestit saattavat tehdä jopa enemmän haittaa kuin hyötyä. Ne saattavat vaikuttaa niin deittielämään kuin työnsaantimahdollisuuksiimme. 

Persona: The dark truth behind personality tests -dokumentti paljastaa tavat, joiden avulla persoonallisuuteen liittyvät ajatukset ovat muokanneet yhteiskuntaamme.

Dokumentti saa ensi-iltansa HBO Maxilla 4. maaliskuuta. Sen trailerin pääset katsomaan alta. 

Lue myös: Kohuttu Britney Spears -dokumentti nähtävillä nyt myös Suomessa - nosti poptähden alamäen tapetille

Lähde: Pure Wow

Suosittelemme

Kilpailut

Uusimmat