Kuva: Nordisk Film

Tove-elokuva on Suomen Oscar-ehdokas - lue raadin perustelut

18.11.2020 14:55 - Iiro Myllymäki

Suomen Oscar-raati perustelee valintaa muun muassa erinomaisilla näyttelijäsuorituksilla.

Taiteilija Tove Janssonista kertova elokuva Tove on valittu Suomen Oscar-ehdokkaaksi parhaan kansainvälisen elokuvan kategoriaan. Suomen Oscar-raati perustelee valintaa sillä, että elokuva on hallittua elokuvakerrontaa ja sen näyttelijätyö on erinomaista. Elokuvassa kerrotaan universaali tarina rakkauden etsimisestä ja löytämisestä, ja lisäksi se kuvaa taiteen tekemisen intohimoa.

Elokuvan pääroolissa loistaa Alma Pöysti, ja muissa rooleissa nähdään muun muassa Krista Kosonen ja Shanti Roney. Ohjaaja on Zaida Bergroth, ja elokuvan on tuottanut Helsinki-filmi. Käsikirjoituksesta vastaa Eeva Putro.

Tove sai Suomessa ensi-iltansa lokakuun alussa ja on noussut menestykseksi meneillään olevasta koronatilanteesta huolimatta. Elokuva on saanut jo yli 136 000 katsojaa. Tove on kerännyt kiitosta myös kansainvälisessä mediassa. Esimerkiksi elokuvalehti Variety kehui elokuvaa ennakkoarviossaan.

Oscar-palkinnot jaetaan 25. huhtikuuta ensi vuonna. Nähtäväksi jää, pääseekö Tove lopulliseen kilpaan parhaan kansainvälisen elokuvan kategoriassa. Tähän on pystynyt aiemmin vain yksi suomalainen elokuva, Aki Kaurismäen Mies vailla menneisyyttä.

Lue myös: Tiedätkö, miltä näyttivät ensimmäiset muumimukit? Tove Janssonilla oli vain yksi muutostoive

Lähde: Suomen elokuvasäätiö

Kilpailut

Uusimmat