Kuva: AOP / AOP

Suomalaisjulkkikset kommentoivat Yhdysvaltain presidentinvaaleja: "Kuolleista nousu oli käänne"

04.11.2020 16:15 - Iiro Myllymäki

Muun muassa Jari Sarasvuo ja Aleksi Valavuori ovat tarjonneet näkemyksensä jännittäviin vaaleihin.

Yhdysvaltojen presidentinvaaleissa on käynnissä äärimmäisen jännittävä ääntenlasku, jota on Suomessakin seurattu suurella mielenkiinnolla. Lopullista tulosta istuvan presidentin Donald Trumpin ja Joe Bidenin kamppailusta saadaan odottaa todennäköisesti vielä päivien ajan.

Keskustelu vaalien käänteistä on käynyt kuumana sosiaalisessa mediassa. Myös yhteiskunnallisissa keskusteluissa aktiiviset suomalaisjulkkikset ovat päivittäneet tuntojaan esimerkiksi viestipalvelu Twitterissä.

Yksi kommentoijista on kirjailija Jari Tervo. Tervoa on huvittanut molempien ehdokkaiden voitonvarmuus.

Jos upotus ei näy, klikkaa tästä.

Myöhemmin Jari Tervo kommentoi, että hänelle olisi kelvannut Joe Bidenin ”maanvyörymävoitto”.

Jos upotus ei näy, näet sen täältä.

Myös liikemies Jari Sarasvuo on ottanut kantaa vaaleihin ja pohtinut, että Trumpin saama koronavirustartunta saattoi lopulta kääntyä tämän hyväksi.

Jos upotus ei näy, klikkaa tästä.

Radiojuontaja ja DJ Oku Luukkainen viittaa Facebook-päivityksessään Trumpin puheisiin siitä, että hän aikoo viedä vaalituloksen korkeimpaan oikeuteen ja että meneillään on ”suuri petos”. Trump ei määritellyt tarkemmin, millaisesta petoksesta on kyse, mutta hän on aiemmin epäillyt postiäänestyksen mahdollistavan vaalivilpin.

Jos päivitys ei näy, klikkaa tästä.

Kolumnisti ja mediapersoona Tuomas Enbuske on Twitterissä muistellut neljän vuoden takaisia tunnelmia, kun hän oli tuolloisen Trumpin vastaehdokkaan Hillary Clintonin vaalivalvojaisissa. Tämänvuotisen ääntenlaskun alkupuolella mies ei sen sijaan uskaltanut tehdä minkäänlaisia veikkauksia.

Jos upotus ei näy, klikkaa tästä.

Juontajana ja urheiluvaikuttajana tunnettu Aleksi Valavuori uumoilee iltapäivän tulostilanteen perusteella, että voitto menisi Joe Bidenille.

Jos twiitti ei näy, klikkaa tästä.

Lue myös: Hittiräppäriltä suoraa tekstiä Donald Trumpin tukijoista: Kuin väkivaltaisen parisuhteen uhrit

Lue myös: Donald Trump hyökkää Lady Gagaa ja Jon Bon Jovia vastaan: "Hän aina nuoleskelee persettäni"

Kilpailut

Uusimmat