Kuva: Emmi Moilanen

Nanna Karalahti liikkuu hyvinvoinnin, ei ulkoisten seikkojen vuoksi: 'En kärsi ulkonäköpaineista'

30.10.2020 13:15 - Reija Saarinen

Karalahti nauttii treenaamisesta ja tekee sitä oman hyvinvointinsa vuoksi, ei ulkonäkö edellä.

Hyvinvointiyrittäjä Nanna Karalahdelle, 32, fitness-maailma on tuttu. Alasta on monenlaisia näkemyksiä ja monen mielestä koko hommassa ei ole mitään järkeä. Treenataan kovaa, vahditaan syömisiä ja panostetaan ulkoiseen olemukseen, etenkin bikini fitnesissä.

Karalahti itse eli fitness-elämää vain pienen hetken. Hän jätti sen taakseen, kun huomasi sen sekoittavan päätä. 

- Mä olen itse elänyt sitä vain pienen hetken. Halusin kokeilla sitä, mutta ei se minulle sovi. Siinä pitää olla todella hyvät mielentyökalut, että se on jollain tasolla järkevää. Ulkoiset asiat, on ulkoisia asioita. Jos me kiinnitetään meidän huomiosta ja ajasta 90 prosenttia siihen, että me mietitään, että mitä syödään ja miltä näytetään, niin onhan se mielelle rankkaa. Silloin armollisuus, rakkaus ja hyväksyminen itseä kohtaan häviää, Karalahti kertoo Satu Kotosen Sadun sunnuntaivieras -podcastissa. 

Karalahden mukaan onkin tärkeää, ettei hyvinvoinnista tehdä suorittamista. Sillä nämä kaksi asiaa eivät yksinkertaisesti sovi yhteen. 

- Itse haluan, että asiakkaani on kaukana pois hyvinvoinnin suorittamisesta, koska hyvinvointi ja suorittaminen eivät sovi samaan lauseeseen. Toivonkin, että nuoret naiset eivät lähde fitness-maailmaan parantaakseen itsetuntoaan, koska sitä se ei tee. 

Fitness-maailmassa silikonit eivät ole lainkaan tavattomia. Tämä johtuu siitä, että rasva poistuu usein myös rinnoista. Kovaa treenaava Karalahti ei kuitenkaan näe mitään tarvetta sille, että hän muokkaisi kehoaan kirurgian avulla. 

- Minulle ei tulisi mieleenkään laittaa silikoneja. Treenaan sen takia, että rakastan sitä. Fitness-homma sekoitti hiukan sitä ajatusmaailmaa, sillä sitä tehdään niin ulkonäkökeskeisesti. Mutta ette tule koskaan näkemään minulla silikoneja tai huulitäytteitä, sillä en niitä tarvitse. Hyväksyn itseni tällaisena. Minut on luotu tällaiseksi, teen asioita, joista tykkään ja hyväksyn sen miltä näytän, Karalahti toteaa Kotoselle ja kertoo samalla olevansa iloinen siitä, että asia nostettiin podcastissa esiin. 

- Olen aina tykännyt itsestäni. Mulla ei ole ollut fitnesstä lukuun ottamatta mitään ulkonäköpaineita, vaikka on ollut harvahampaat ja lihaksia. Saatan saada palautetta siitä, että olen jonkun mielestä liian lihaksikas, mutta minä rakastan lihaksiani, Karalahti toteaa naurahtaen.

Koko haastattelun pääset kuuntelemaan täältä

Lue myös: Miksi liikuntainto karisee pian tammikuun jälkeen? Nanna Karalahti tietää syyn ja ratkaisun

Lue myös: Nanna Karalahti erostaan Jeren kanssa: Se puoli vuotta, mitä olimme erossa, oli ihanaa!

Suosittelemme

Kilpailut

Uusimmat