Kuva: Mikko Räsänen

Roope Salminen kannustaa purkamaan tuntoja: "Sun jaksamisella on ihan mielettömästi väliä"

19.08.2020 15:00 - Roy Kokkonen

Roope Salminen julkaisi hyväntuulisen kuvan, mutta paneutuu kuvatekstissä syvällisempään aiheeseen.

Näyttelijä-muusikko Roope Salminen, 30 julkaisi pohdiskelevan Instagram-päivityksen, jossa hän ottaa kantaa koronapandemian aiheuttamiin ongelmiin ja tsemppaa seuraajiaan.

Kuvassa mies poseeraa hyväntuulisena ilman paitaa, mutta kuvateksti paneutuu synkempään aiheeseen. 

"Joskus on aikoja kun voi melkein fyysisesti tuntea, miten historian ote kiristyy meidän ympärillä. Kaikkien meidän maailma on mullistunut jollain tapaa tänä vuonna ja se on ollut omanlaisensa kriisi jokaiselle", Salminen kirjoittaa.

Hän toteaa, että vallitseva maailmantila on aiheuttanut monen kohdalla suurta epävarmuutta.

"Monen meistä lähipiirissä on karmivia taloudellisia vaikeuksia, syvää epävarmuutta ja ahdistusta ja eksistentiaalista huolta siitä että vaikka me ollaan jo aikuisia ja karismaattisimmat meistä pyörii puvut päällä tekemässä päätöksiä niin kukaan ei oikeastaan täsmälleen tiedä mitä pitäis tehdä", Salminen jatkaa.

Salminen kannustaa tukeutumaan läheisiin ja tarvittaessa ammattilaisiin

Näyttelijä muistuttaa, että vaikka maailmassa on paljon suuria ongelmia, niin jokaisen henkilökohtaisetkin asiat ovat silti yhtä tärkeitä. Hän kannustaa purkamaan tuntoja joko läheisille tai ammattilaisille.

"Sulla ja sun jaksamisella on ihan mielettömästi väliä", hän kannustaa.

Salminen kertoo, että koronapandemia on aiheuttanut hänellekin haasteita. Hän kuitenkin sanoo, että on etuoikeutetussa asemassa, sillä hän on saanut menetettyjen töiden tilalle jotain paljon tärkeämpää. Hän sai esikoisensa yhdessä näyttelijä Helmi-Leena Nummelan kanssa huhtikuussa.

"Oon itse koittanut pitää jaksamisesta huolta pelaamalla pöytäroolipelejä ystävien kaa, kirjottamalla musaa, liikkumalla, puhumalla terapeutille ja olemalla jatkuvasti etänä yhteydessä läheisiin", hän kertoo.

Salminen muistuttaa, että monelle hetkellinen pysähtyminen on myös ollut tarpeellista.

"Tottakai mä toivon, että tämmöstä aikaa ei ois kukaan joutunut kokemaan - koitan kuitenkin viedä mukana tästä jotain hyvääkin, kun se joskus päättyy. Vaikka pysähtyminen on ollu pelottavaa, aika moni meistä on kuitenkin salaa myös tarvinnu sitä", hän toteaa.

Voit lukea koko päivityksen alta tai täältä:

Lue myös: Roope Salminen vitsailee tuoreesta tyylistään - huomaatko yhdennäköisyyden hittisarjan hahmoon?

Lue myös: Roope Salminen huomasi ikävän twiitin Jope Ruonansuusta ja kiivastui: "Mikä v*ttu siinä on...?"

Lue myös: Tuore isä Roope Salminen julkaisi kuvan pienen vauvansa kanssa: "Viimeinen päivitys tästä aiheesta"

Kilpailut

Uusimmat