Kuva: AOP

IL: Nicke Lignell sai muutama vuosi sitten ikävän diagnoosin, Raakel-vaimo huomasi ensioireet

17.07.2020 09:45 - Lauri Kujanpää

Oli helppo päätös lähteä hakemaan apua, Lignell kertoi Iltalehdelle.

Näyttelijä Nicke Lignell, 54, kertoi Iltalehden haastattelussa, että sai muutama vuosi sitten ikävän diagnoosin. Miehellä nimittäin todettiin uniapnea ja ensioireet huomasi hänen vaimonsa Raakel Lignell.

- Niin kuin usein käy, se et ole sinä itse, joka huomaa uniapnean. Usein se on joku muu, joka heräilee öisin, ja ihmettelee, että miksi tuo ei hengitä. Tässä tapauksessa se oli vaimoni, Lignell muisteli Iltalehdelle ja jatkoi:

- Uniapneahan on sillä tavalla vaarallinen sairaus, että se lyhentää elinikää ja laukaisee mahdollisia pinnan alla kyteviä muita sairauksia. Sikäli oli siis helppo päätös lähteä hakemaan tuolloin apua.

Lignell poltti tupakkaa yli 30 vuotta ja päätti lopettaa sen noin puoli vuotta sitten. Mies nimittäin alkoi huolestumaan omasta terveydestään.

- Jossain kohtaa pitkään tupakoinut ihminen alkaa miettiä, että kuinka paljon ne omat keuhkot lopulta jaksavat ottaa vastaan. Yritin kuvitella, että jos on 30 vuotta tupakoinut, niin montakohan tuhatta kymmenen savukeaskin kartsaa se tekee.

Lue myös: Me Naiset: Väkivaltainen suhde ja siskon kuolema mursivat Raakel Lignellin elämää

Lue myös: Raakel Lignellin kirjassa paljastus rajusta väkivallasta: "Silmäni ovat muurautumassa umpeen"

Lähde ja koko haastattelu: Iltalehti

Kilpailut

Uusimmat