Kuva: Warner Music

Samuli Edelmann löytää koronakriisistä myös positiivisen puolen: "Pysähtyminen on aina hyvästä"

17.04.2020 18:15 - Iiro Myllymäki

Laulaja-näyttelijä on tehnyt paluun popmusiikin pariin ja julkaissut uuden singlen.

Samuli Edelmann, 51, on tehnyt paluun popmusiikin pariin. Mieheltä on nyt julkaistu uusi single Päästä ne pois, jonka tuotannosta vastaa muun muassa Antti Tuiskun, Sannin ja Jenni Vartiaisen kanssa työskennellyt huipputuottaja Jurek Reunamäki. Jurekin kanssa tehtävä yhteistyö käynnistyi Edelmannin aloitteesta, kun hän oli huomannut Jurekin raikkaan tavan kirjoittaa lauluja.

Samuli Edelmann kertoo Iskelmän Iltapäivä -ohjelman Satu Kotoselle, että ensin Jurek kieltäytyi yhteistyöstä vedoten siihen, että hänellä on jo aivan liikaa projekteja käynnissä. Biisintekijä kuitenkin lähti lounaalle Edelmannin kanssa, ja lounaalla käydyt keskustelut vakuuttivat Jurekin siitä, että yhteistyö kannattaa kiireistä huolimatta aloittaa.

Uusia lauluja tekemään tulivat myös Henna Sariola, Timo Kiiskinen ja Tiina Vainikainen, ja kappaleita tehtiin mökillä ja myös viikon mittaisella vetäytymisellä Valamon luostariin. Päästä ne pois -single sai alkunsa yhdestä tekijäjoukon käymästä avoimesta keskustelusta.

- Tämä kappale syntyi, kun puhuimme vihasta, kaunasta, katkeruudesta, irti päästämisen tärkeydestä ja anteeksiannosta, Edelmann kertoo.

Uusia kappaleita kootaan albumimuotoon. Edelmann on kyennyt edistämään albumiprojektia koronakriisistä huolimatta. Vaikka tilanteessa on paljon traagisia puolia, onnistuu Edelmann löytämään kriisille myös hopeareunuksen.

- Tässä on se plusmerkki, että maailma pysähtyy hetkeksi. Maailmalla on ollut kiihtyvä vauhti päällä. Kaikki pysähtyvät nyt miettimään, mikä on arvokasta ja tärkeää. Tämä tekee maapallolle myös ilmastonmuutoksen kannalta hyvää. Pysähtyminen on aina hyvästä, Edelmann kertoo Iskelmän Iltapäivässä.

Voit katsoa Päästä ne pois -kappaleen musiikkivideon alta tai tästä linkistä.

Samuli Edelmann on viime vuosina keikkaillut mustalaisyhtye Orkestra Suora Lähetyksen kanssa. Viime vuonna Edelmann julkaisi isänsä teksteihin perustuvan Vaiheet II -albumin.

Lue myös: Samuli Edelmannin upea Venla-tytär, 19, luo malliuraa - katso näyttävät kuvat

Lue myös: Samuli Edelmann, 50, kertoo ettei haikaile enää Hollywoodiin - valitsi tietoisesti musiikin

Voice.fi, Iskelmä ja Radio Nova kuuluvat Bauer Mediaan.

Kilpailut

Uusimmat