Kuva: Milena Raappana

Ex-uutisankkuri Aino Huilaja tippui vuorenrinteeltä rotkoon: 'Kädet ja jalat olivat aivan verillä'

04.03.2020 13:30 - Milena Raappana

Miehensä Jerry Ylkäsen kanssa maailmaa kiertävä Aino Huilja koki kauhun hetkiä La Gomeran saarella.

Pakettiautolla miehensä Jerry Ylkäsen kanssa maailmalle lähtenyt entinen uutisankkuri Aino Huilaja joutui hengenvaaralliseen tilanteeseen pudottuaan vuorenrinteeltä rotkoon.

Kaksikko kertaa hurjaa tilannetta Van Elämää -podcastissaan. Tapaus sai alkunsa, kun Jerry oli lennättämässä dronea rotkon reunalla ja oli hypännyt tiekaiteen yli. Mies kuitenkin horjahti ja juuri ja juuri sai kaiteesta otteen, ettei tippunut syvemmälle rotkoon.

Jerry kampesi itsensä ylös, mutta huomasi puhelimen olevan montussa puskan juuressa. Hän ajatteli hakevansa luurin sen jälkeen, kun on laskenut dronen taivaalta. 

- Kun tulen takaisin, Aino onkin jo valmiina siellä puhelimen luona, vähän alempana tosin. Pirun nopeasti se sinne pääsi, Jerry kuvailee ja kaksikko nauraa.

Aino oli ajatellut, ettei dronea saa alas ilman puhelinta ja oli heittänyt sandaalit pois jalasta mennäkseen polkua pitkin alas puhelimelle. Polku osoittautui kuitenkin maanvyörymän muodostamaksi maa-ainekseksi, joka lähti valumaan nainen sen mukana. 

Jos päivitys ei näy, voit katsoa sen täältä.

- Minulla ei ollut mitään tehtävissä. Yritin jarruttaa jaloilla, joissa ei ole kenkiä. Yritän jarruttaa samaan aikaan käsillä ja takapuolella ja kyynärpäillä. Teet kaikkesi ja vauhti vain kiihtyy, Aino selitti.

Kovasta huudosta huolimatta Jerry ei ollut kuullut ylös rinteen laelle Ainon hätää. Lopulta hän kuitenkin sai vauhdin pysähtymään saatuaan otteen piikkisestä puskasta. 

- Housut olivat siinä vaiheessa aivan rikki. Katsoin käsiä. Ne olivat aivan verillä. Jalkoihin sattuu. Niistäkin vuotaa. Varpaat on ihonriekaleina, Aino kuvailee.

Ylhäältä Jerryn vinkkelistä tilanne ei näyttänyt kovinkaan pahalta ja vaaralliselta. Tapauksen todellinen luonne kuitenkin paljastui, kun Aino saatiin kammettua ylös kahden sidontaliinan avulla. 

- Siinä vaiheessa, kun sain liinasta otteen ja sitten pääsin kipittämään ylös ja tajusin, että tästä selvittiin hengissä, niin sittenhän tuli itku ja tärinä ja kyyneleet ja varmaan huutoa ja kiroamista. Suurin osa siitä oli varmaan sitä oman tyhmyyden kiroamista, että miksi menin tekemään noin, kun tuohan olisi pitänyt nähdä. Mutta siis se pelko purkautui myös siitä, koska se oli yksi hurjimmista kokemuksista omassa elämässä ehdottomasti, Aino kertoi. 

Koko jakson hirmuisesta tilanteesta voit kuunnella alta. 

Lue myös: 'Otin vahtivuoroon lappilaisen puukkoni' - Van elämää -kaksikko koki yöllisiä kauhunhetkiä

Kilpailut

Uusimmat