Kuva: AOP

Krista Siegfrids juontaa jälleen UMK:n selostuskohusta huolimatta - "Teen tämän työn tosi hyvin"

07.02.2020 13:15 - Iiro Myllymäki

Krista Siegfridsin viisukommentoinnista pahastuttiin viime vuonna.

Krista Siegfrids, 34, juontaa Uuden musiikin kilpailun (UMK) jo viidettä kertaa putkeen. Vuonna 2016 hänellä oli juontoparina Roope Salminen, mutta sittemmin hän on hoitanut juontajan pestiä yksin. Mikko Silvennoinen tosin on lähetyksissä myös äänessä kommentaattorin ominaisuudessa, ja green room -osuuksista ovat vastanneet niin Niina Lahtinen kuin Christoffer Strandbergkin.

Onko viisi juontokertaa jo liikaa? Sosiaalisen median kommentointien perusteella monen mielestä on. Kun Siegfridsin juontopestin jatko paljastettiin, sosiaalisen median euroviisufoorumit täyttyivät juontajavalinnan kritisoimisesta. Krista Siegfrids kertoo Voice.fi:lle ymmärtävänsä kritiikin.

- Mutta toisaalta teen tämän työn tosi hyvin. On kiva, että saan jatkaa, ja näytän joka vuosi, että kehityn tässä hommassa. Elän ja hengitän tätä. Olisi väärin, jos juontajana olisi joku, joka ei rakasta UMK:ta ja Euroviisuja syvästi, Siegfrids sanoo.

Krista Siegfrids huomauttaa olevansa UMK:ssa muutakin kuin pelkkä perinteinen juontaja. Nainen on mukana käsikirjoittamassa show’ta, ja hän on usein UMK-finaaleissa vastannut avausnumeroista ja väliaikaesityksistä. Esimerkiksi vuonna 2018 hän esitti uuden version vuoden 1994 edustussävelmästä Bye Bye Babysta yhdessä CatCatin kanssa, ja useana vuonna UMK:ta varten on tehty täysin uusiakin biisejä. Nainen oli mukana UMK:n avaus- ja väliaikanumeroissa jo ennen juontopestiään vuosina 2014 ja 2015. Naisen merkittävin saavutus UMK-maailmassa on tietenkin vuoden 2013 voitto, jonka myötä hän lähti edustamaan Suomea Malmön Euroviisuihin. Näin ollen Krista Siegfridsiä on nähty UMK:ssa joka kerta vuodesta 2013 lähtien.

Krista Siegfrids esiintymässä CatCatin kanssa UMK:ssa. (kuva: AOP)

Varsinaisissa Ylen euroviisulähetyksissä Siegfridsin rooli ei ole ollut yhtä näkyvä kuin Uuden musiikin kilpailussa. Viime vuonna nainen kuitenkin kuultiin suorien lähetysten kommentaattorina yhdessä Mikko Silvennoisen kanssa. Tuolloin Siegfridsin kommentointi herätti pienoisen kohun. Usean somekommentoijan mielestä nainen puhui joistain edustajista epäkunnioittavaan sävyyn. Esimerkiksi ennen Latvian esiintymistä nainen kertoi siirtyvänsä pitämään Instagramin livelähetystä, jota hän kutsui katsojat seuraamaan.

- Ette missaa yhtään mitään, Siegfrids tokaisi.

Krista Siegfrids painottaa pyrkineensä selostuksessaan humoristisuuteen.

- Koen, että kun rakastaa Euroviisuja, voi myös heittää läppää niistä. Meillä kaikilla ei ole samanlaista huumorintajua. Yritin heittää läpät pilke silmäkulmassa.

Nainen uskoo, että osasyy hänen kommenttiensa herättämälle tuohtumukselle on se, että kommentaattorin kasvoja ei näy, jolloin kehonkielestä ja ilmeestä ei pysty ottamaan apuja vitsien tulkintaan. Siegfridsin mukaan hän kuitenkin sai paljon positiivistakin palautetta selostuksestaan.

- Hauska, että se herätti tunteita. Sitähän me haluamme.

Krista Siegfrids ei vielä tiedä, kuullaanko hänen ääntään Ylen viisulähetyksissä tänä vuonna.

Lue myös: Krista Siegfrids puolustaa Talent-ohjelman kisaajia kritiikiltä: 'Moni heistä on luonut uraa'

Lue myös: Krista Siegfrids on esitellyt uuden miehensä jo perheelleen: "En pysty olemaan ilman häntä"

Kilpailut

Uusimmat