Kuva: Yle

Suomalaistähdet selvittävät uudessa realityssa, mitä paljastuu halvan vaatteen nurjalta puolelta

03.02.2020 19:45 - Henna Koste

Uusi sarja lennättää neljä vaatteisiin intohimoisesti suhtautuvaa vaikuttajaa Myanmariin. Realityssa saadaan vastaus muun muassa siihen, millaista palkkaa työntekijöille maksetaan.

Moni haaveilee eettisestä vaatekaapista, mutta samaan aikaan ketjuliikkeissä vaatteita myydään halvemmalla kuin koskaan. Ylen uusi sarja pureutuu pikamuotiin. Millaisen jäljen nopea ja kertakäyttöinen pikamuoti jättää jälkeensä?

Verta, hikeä ja t-paitoja -sarjassa neljä intohimoisesti vaatteisiin suhtautuvaa nuorta vaikuttajaa matkustaa Myanmariin, jossa he ottamat selvää pikamuodin synnystä. Nelikko työskentelee paikallisten työntekijöiden mukana niin puuvillapelloilla kuin nahka- ja vaatetehtaissakin. Mukana ovat Maiju Voutilainen, Joona Puhakka, Sandra Hagelstam ja Veikko Seppälä.

Maiju Voutilainen, 23, lukeutuu Suomen suosituimpiin tubettajiin. Naisella on kokemusta muun muassa ilmaisista pr-vaatteista ja shoppailuhimosta, mutta ne ovat vaihtuneet jo vuosia sitten kriittiseen suhtautumiseen pikamuotia kohtaan sekä vastuullisempaan kuluttamiseen.

Sandra Hagelstam, 31,  taas on suosittu somevaikuttaja, joka on työskennellyt yli 10 vuotta muodin parissa. Naisen kaapista löytyy yli 500 paria korkokenkiä.

Joona Puhakka, 21,  on tubettaja, joka käyttää paljon aikaa vaatteiden pohtimiseen. Hän toteaa olevansa reissun jälkeen yleissivistyneempi ja parempi vaikuttaja.

Neljäs reissuun lähtijä on Veikko Seppälä, 26, joka opiskelee muotisuunnittelua Milanossa. Pikamuodin ongelmat eivät ole nuorelle miehelle aivan uusia. Veikko ostaa omat vaatteensa kirpputoreilta ja tekee niitä myös itse. Vanhat vaatteet päätyvät siivousräteiksi, ensin ne tietty pelastetaan parsimalla.

Joona Puhakka, Maiju Voutilainen, Susani Mahadura (juontaja), Sandra Hagelstam ja Veikko Seppälä. (kuva: Yle)

Ohjelman juontajana nähdään Susani Mahadura. Hän toivoo ohjelman herättävän keskustelua vaateteollisuuden seurauksista sekä ihmisille että ympäristölle. (kuva: Yle)

Verta, hikeä ja t-paitoja Yle TV2 tiistaisin klo 21 alkaen 3. maaliskuuta.

Lue myös: Paola Suhonen: T-paidan kuuluu maksaa vähintään 30 euroa

Kilpailut

Uusimmat