Kuva: Milena Raappana

Krista Siegfrids puolustaa Talent-ohjelman kisaajia kritiikiltä: 'Moni heistä on luonut uraa'

30.01.2020 14:45 - Milena Raappana

Talent Suomi -ohjelman tuomaristossa istuvan Siegfridsin mukaan ohjelman taso on tänä vuonna kovempi kuin koskaan.

Rakkaudentäyteistä elämää viettävä laulaja-juontaja Krista Siegfrids, 34, nähdään sunnuntaina alkavassa Talent Suomi -kykyjenetsintäohjelman tuomaristossa. 

Yhdessä Uuden musiikin kilpailua juontavan tähden kanssa ohjelmaa tuomaroivat Jorma Uotinen, HP Parviainen ja Ernest Lawson

Got Talent -televisioformaatin suomalaisversio nähtiin ensimmäisen kerran vuonna 2007, jonka jälkeen sen tuotanto on ollut epäsäännöllistä. Viimeksi uusia kykyjä etsittiin vuonna 2016 ja ohjelman voitti nahkatrumpetinsoittaja Antton Puonti

Kriittistä keskustelunavausta siitä, miksi kovin moni Talent Suomi -ohjelman kisaaja ei nauti viihdemaailman suuresta suosiosta tai pääse kunnolla esille esimerkiksi mediassa, Siegfrids ei allekirjoita.

- Kyllä sieltä on ponnistanut ihmisiä Talent-ohjelmastakin. Mielestäni ohjelmasta on tullut talentteja, jotka ovat luoneet uraa ohjelman jälkeen ja ovat hyvin työllistettyjä, Siegfrids sanoo Voice.fi:n haastattelussa.

Hän nimeää menestyjiksi muun muassa Saara Aallon, joka kisasi myös Iso-Britannian X Factorissa, vatsastajapuhuja Sari Aallon ja drag-artisti Marko Vainion

Myös Lahden gospelkuoro ja tankotanssija Henriikka Roo Siegfrids nostaa eslle. 

Euroviisuissa vuonna 2013 Marry Me -kappaleella Suomea edustanut Siegfrids sanoo menestyksen ohjelman jälkeen riippuvan paljon omasta persoonasta ja asenteesta. 

- Kuinka valmis olet tekemään töitä tuon jälkeen ja hyödyntämään julkisuutta, mitä saat. Vaikka mitä voi tapahtua sen jälkeen. 

- Onhan se ihanaa, että jengi tulee tämmösiin ohjelmiin näyttämään kykyjä, koska muuten he eivät välttämättä pääsisi eteenpäin. Mutta nyt voi olla, että joku bongaa sinut siitä, voit saada jonkun työtarjouksen ja urasi lähtee rullaamaan. Niinhän minun omakin urani lähti liikkeelle, Siegfrids, joka nousi The Voice of Finland -ohjelman myötä esiin, kuvailee. 

Siegfrids väittää, että tulevalla Talent Suomi -kaudella on kovempi taso kuin koskaan. Syy kumpuaa ohjelman tekijöiden tekemästä taustatyöstä. 

- Ennen he luottivat vain siihen, että jengi tulee koe-esiintymisiin, mutta nyt he ovat oikeasti etsineet käsiinsä tyypit. Selanneet kaikki YouTube-kanavat ja yrittäneet houkutella tyypit ohjelmaan mukaan. 

Kuuntele alta, mikä Siegfridsin mukaan on tärkein menestyjän luonteenpiirre. 

Lue myös: Eronnut Krista Siegfrids saa irstaita treffipyyntöjä ja peniskuvia somessa - "Jengi on härskiä"

Lue myös: Krista Siegfrids yritti lohduttaa Darudea ja Sebastian Rejmania - katso tunteikas päivitys

Kilpailut

Uusimmat