Kuva: AOP

Cats-elokuvasta tulossa megaluokan floppi - jopa Charlien enkelit jää kakkoseksi

31.12.2019 17:45 - Iiro Myllymäki

Cats on tekemässä kymmenien miljoonien eurojen tappiot.

Cats-musikaalielokuva on herättänyt lähes yksinomaan hämmennystä, epäuskoa ja ankaraa kritiikkiä heti siitä lähtien, kun sen ensimmäinen traileri julkaistiin kesällä. Oscar-voittaja Tom Hooperin (mm. Kuninkaan puhe, Les Misérables ja Tanskalainen tyttö) ohjaama suurtuotanto on flopannut paitsi kriitikoiden silmissä, myös kaupallisesti mitattuna. Deadline-sivuston mukaan näyttää siltä, että elokuva tuottaa elokuvayhtiö Universalille yli 60 miljoonan euron tappiot.

Elokuvan tuotantoon käytettiin noin 80 miljoonaa euroa ja sen markkinointiin noin 102 miljoonaa euroa. Deadlinen laskelma perustuu arvioon, jonka mukaan Cats tuottaisi maailmanlaajuisesti lippuluukuilla noin 89 miljoonaa euroa.

Cats sai maailmanensi-iltansa 20. joulukuuta, ja Suomessa se saapuu teattereihin perjantaina 3. tammikuuta. Elokuva perustuu samannimiseen musikaaliin, joka on yksi pisimpään Broadwaylla pyörineistä musikaaleista. Musikaalin pohjana ovat toimineet T.S. Eliotin runot, jotka huippusäveltäjä Andrew Lloyd Webber on muuntanut musiikin muotoon.

Tuore leffa on ensimmäinen elokuvasovitus musikaalista, ja siinä nähdään näyttelemässä suuria nimiä, kuten Taylor Swift, Jason Derulo, James Corden ja Judi Dench. Elokuva on saanut täyslaidallisen kritiikkiä arvosteluissa, joissa on ennen kaikkea kritisoitu elokuvan kissahahmojen ulkomuotoa ja juonen olemattomuutta. Elokuvaa on kutsuttu muun muassa ”hirvittäväksi epäonnistumiseksi”, ”painajaismaiseksi kokemukseksi” ja ”katastrofiksi”.

Cats on epäonnistunut lippuluukuilla vielä pahemmin kuin toinen vuoden 2019 suuren luokan floppielokuva Charlien enkelit, jota ei Suomessa lopulta tullut edes elokuvateattereihin katsottavaksi. Charlien enkelit on kuitenkin onnistunut keräämään lippuluukuilla enemmän tuloja kuin sen tuotantoon kului rahaa.  

Lue myös: Kohutusta Cats-elokuvasta tulee paranneltu versio - alan ammattilaisten mukaan "ennenkuulumatonta"

Lue myös: Cats-elokuvan traileria pilkattiin armotta, nyt näyttelijä puolustautuu: "Se on uutta teknologiaa"

Lähteet: Metro.co.uk, Variety, Harper's Bazaar, The Film Stage, Radio Times

Kilpailut

Uusimmat