Kuva: Milena Raappana

'Otin vahtivuoroon lappilaisen puukkoni' - Van elämää -kaksikko koki yöllisiä kauhunhetkiä

27.11.2019 16:15 - Milena Raappana

Aino Huilaja ja Jerry Ylkänen ovat saaneet maistiaisen pelottavista kokemuksista tien päällä.

Irtioton hektisestä elämästään ottaneet Aino Huilaja, 37, ja Jerry Ylkänen, 38, ovat päätyneet Välimeren rannalle suolavuorten kupeeseen. Heidän pakettiautonsa on parkkeerattu lintubongareiden suosikkipaikan laitamille, jossa vanhukset juovat viiniä ja ihastelevat flamingoja ja kurkia. 

Kaksikon mukaan paikka on tarpeeksi syrjäinen ja turvallinen, mutta heillä on ollut myös pelottavia hetkiä tien päällä. Heidän pelastava ohjenuoransa onkin ollut "käyttäydy niin hullusti, ettei kukaan uskalla lähestyä sinua. Jerry otti tämän taktiikan käyttöön Berliinissä.

- Sinne tuli yksi auto pyörimään. Otin sellaisen Suomi mies -asennon ja katselin isoin silmin. Taskulamppu osoitti vielä naamaani. Halusin tehostaa sitä. Sitten vaan tuijotin. Enhän minä nähnyt, mitä tuijotin, kun auton valot sokaisivat, mutta ajattelin, että tämä varmaan toimii. Ei se ainakaan jäänyt meidän kanssamme sinne samalla parkkipaikalle, Jerry selittää Van Elämää -podcastissa.

- Sehän on suojautumiskeino. Minulla oli ehkä samanlainen hetki Liettuassa. Se oli aika alkureissusta, Aino jatkaa.

Kaksikko oli keskellä yötä erään uskonnollisen nähtävyyden parkkipaikalla. Kohteessa kukkulan päällä oli ristejä, jotka olivat valaistu. 

- Hills of crosses kuulostaa just sellaiselta paikalta, että jossain tietokonepelissä sinne murhataan ja haudataan ihmisiä, Jerry sanoo. 

- No niin meillekin meinasi käydä, Aino vastaa. 

Jos päivitys ei näy, voit katsoa sen täältä.

- Se on kyllä erittäin hieno kohde. Kannattaa vierailla ehdottomasti, mutta ei ehkä tulla  keskellä yötä tyhjälle parkkipaikalle. Taas ei ketään. Ei ristinsielua. Ja sitten keskellä yötä, me olemme juuri saanet leiri siihen pystyyn, menneet nukkumaan, niin kuuluu Arskan murina, Aino kuvailee kuumottavaa hetkeä. 

Aino jatkaa kertomalla, ettei ääneen ole kauhen mukava herätä, vaikka kyseessä onkin oma koira, joka yrittää kertoa jostain asiasta. 

- Tässäkin tapauksessa minähän sitten heräsin. Menin tiirailemaan etupenkille, että mitäpä nyt. No sinne on tullut auto, joka jää valot päällä siihen meidän viereen, Aino sanoo. 

- Se oli pakettiauto. Pakettiautot ovat aina hämärämpiä kuin henkilöautot, Jerry täsmentää. 

- Mutta ei, se ei riitä, vaan siihen tulee toinenkin auto. Siis nämä murhamiehet tulevat nyt kahdella autolla. Minä istun siinä kuskin paikalla. Otin vahtivuoron ja otin myös minun lappilaisen puukkoni. Ja ajattelin, että jos ne tulevat tänne, niin teen sen saman, että osoitan taskulampulla omaan naamaani, vedän sen puukon esiin, niin ette uskalla! Teillä ei ole asiaa meidän Ranssiin, Aino selittää. 

Autoissa ei onneksi ollut murhamiehiä, vaan henkilöautosta nousi nainen, joka meni pakettiautoon sisään. Aino ja Jerry epäilivät parkkipaikan olleen autonkuljettajien lemmiskelypaikka. 

Tunnin jälkeen autot poistuivat ja noin puoli neljän aikaan yöllä Aino pääsi vahtivuorostaan nukkumaan. Puukko kuitenkin säilyi hänen vieressään koko yön. 

Kuuntele koko jakso alta tai RadioPlaysta

Lue myös: Aino ja Jerry jättivät päivätyönsä ja lähtivät autolla maailmalle - jakavat kokemuksiaan avoimesti

Voice.fi, Radio Nova ja Iskelmä ovat osa Bauer Mediaa. 

Kilpailut

Uusimmat