Kuva: YouTube: The Tonight Show Starring Jimmy Fallon

Kohun keskellä olleen suomalaisyhtyeen laulaja: "Olihan se hieman härskiä"

20.09.2019 17:30 - Lauri Kujanpää

Yhdysvaltalaisessa talk show:ssa kuultiin suomalainen kappale.

Tänään useassa eri mediassa, kuten Voice.fi:ssä, on uutisoitu siitä, kun suomalaisyhtye Loituman kappale Ievan Polkka kuultiin yhdysvaltalaisessa talk show -ohjelmassa, Jimmy Fallon´s Show:ssa.

Aluksi ajateltiin, että esittäjä oli ollut juurikin Loituma, mutta näin ei ollut, vaan kyseessä olivat olleet muut suomalaiset.

Loituma-yhtyeen Hanni-Mari Autere kertoi Voice.fi:lle, että on seurannut keskustelua asian tiimoilta.

- Sosiaalisesta mediasta olen asiaa seuraillut, kun kaveri siitä vinkkasi. Meidän versio Ievan Polkastahan se siellä porskutti.

Autere sanoo, että on tilanteesta hieman harmissaan.

 - Kappalehan ei ole meidän kokonaan, vaan sävellys on kansansävelmä ja sanoitus on muu, mutta tuossa käytettiin juuri osaa siitä meidän sovituksesta ja nimenomaan minun soolostani. Onhan se hieman erikoista ja härskiä, että käytetään tuollaista lupaa kysymättä, sillä itse pyrin siihen, että jos käytän jonkun muun tuotantoa, niin kysyn kyllä lupaa. Tietenkin samaa biisiä on käytetty vaikka missä, mutta nyt kyseessä oli meidän versio.

Jatkotoimenpiteitä pohditaan yhdessä Säveltäjäin Tekijänoikeustoimisto Teosto RY:n kanssa.

- Tilaisuuden järjestäjähän joutuu tietenkin maksamaan tekijänoikeuskorvauksia, mutta en tietenkään ole varma, millaiseen korvauspiiriin tämä kuuluu. Selvitämme nyt Teoston kanssa, että voiko siitä tehdä jonkinlaisen valvontailmoituksen. Katsotaan, miten tämä etenee, laulaja päättää.

Lue myös: Suomalaislaulajat yllättivät suositussa yhdysvaltalaisessa viihdeohjelmassa - ymmärrätkö miksi?

Kilpailut

Uusimmat