Kuva: Youtube

Tuore Jokeri-elokuva sai 8 minuutin suosionosoitukset ensi-illassa - Oscar-ehdokkuuksia povataan

02.09.2019 22:45 - Iiro Myllymäki

Jokeri-elokuva näyttää esimerkkiä uudenlaisesta lähestymistavasta sarjakuvaleffojen genreen.

Batmanin arkkivihollisesta kertova Jokeri-elokuva on saanut ensi-iltansa Venetsian elokuvajuhlilla. Suuren luokan elokuvatapaus vaikutti uppoavan hyvin ensi-iltayleisöön. Elokuvalehti Variety kirjoittaa, että elokuva sai peräti kahdeksan minuutin suosionosoitukset seisovalta yleisöltä.

Jokerin synkkään rooliin elokuvassa heittäytyy Joaquin Phoenix, joka on saanut aiemmin kolme Oscar-ehdokkuutta parhaan miespääosan kategoriassa. Jokeri-elokuvankin tiimoilta huhuillaan, että ehdokkuus saattaa hyvinkin olla tulossa.

Psykologinen trilleri perustuu DC Comicsin legendaarisen pahishahmoon, mutta elokuva ei varsinaisesti kuulu supersankarielokuvien genreen eikä esimerkiksi Batman esiinny elokuvassa. Joaquin Phoenix on kertonut, että hän ei roolisuorituksessaan viittaa kehenkään aiemmin Jokeria esittäneeseen näyttelijään. Hän halusi tehdä hahmosta oman luomuksensa. Suorastaan legendaariseksi on jo muodostunut esimerkiksi Heath Ledgerin Jokeri Yön ritari -elokuvassa.

Jokeri-elokuvassa kerrotaan, miten epäonnistuneesta standup-koomikosta Arthur Fleckistä tuli arvaamaton ja vaarallinen Jokeri. Jokerille elokuvassa kerrottu taustatarina on irrallaan hahmon aiemmista esiintymisistä. Elokuvan ohjaaja Todd Phillips on kertonut Venetsian elokuvajuhlilla, että elokuva oli hankala saada tuotantoon. Hänen mukaansa oli haastavaa vakuuttaa elokuvastudio ja DC Comics siitä, että hahmoon kannattaa ottaa uudenlainen tulokulma.

- Me puskimme asiaa eteenpäin, koska ajattelin, että siitä voisi tulla jotain erityistä, Phillips on kertonut.

Jokeri on saanut positiivisen vastaanoton kriitikoilta. Esimerkiksi Empire-lehti antoi arviossaan elokuvalle viisi tähteä ja kehui elokuvan ottaneen uudenlaisen lähestymistavan paitsi ikoniseen hahmoon, myös sarjakuvien perusteella tehtävien elokuvan lajityyppiin. Vastaanoton perusteella ei olisi yllättävää, jos Oscar-ehdokkuudet heltiäisivät muustakin kuin Joaquin Phoenixin roolisuorituksesta. Voit katsoa elokuvan trailerin alta ja jos se ei näy alla, tästä klikkaamalla.

Suomessa Jokeri saa ensi-iltansa 4. lokakuuta.

Lue myös: "Onko tämä sinusta hauskaa?" - Jokeri-elokuvan viimeinen traileri säväyttää, katso

Lähteet: LADbible, Variety, Empire

Kilpailut

Uusimmat