Kuva: Mikko Räsänen

IS: Jari Sillanpää valittiin tärkeään rooliin ensi Tangomarkkinoille - Matti Nykäsen kohtalo vaikutti

10.06.2019 09:15 - Iiro Myllymäki

Jari Sillanpää kertoo Ilta-Sanomille voivansa tällä hetkellä hyvin.

Huumekohuissa ryvettynyt Jari Sillanpää, 53, nähdään tämän kesän Tangomarkkinoilla tärkeässä roolissa. Sillanpää on yksi viidestä tuomarista, jotka päättävät tangokuninkaallisten valinnasta. Ilta-Sanomat tavoitti Jari Sillanpään kommentoimaan tuomarointipestiään ja tämänhetkisiä tunnelmiaan.

- Voin tosi hyvin. Energia on korkealla. Alan päästä yli, Sillanpää kommentoi IS:lle.

Tangomarkkinoiden hallituksen puheenjohtaja Kalle Lähdesmäki kertoo IS:lle, miksi maineeltaan kärsinyt Sillanpää päätettiin valita tuomarointitehtävään. Lähdesmäki kommentoi, että Sillanpään valintaa pohdittiin alkuvuodesta samoihin aikoihin, kun mäkihyppääjälegenda Matti Nykänen menehtyi.

- Siinä vaiheessa esillä oli kansalta tullut vahva palaute, että Mattia olisi pitänyt auttaa ajoissa hänen elinaikanaan. Halusimme muistaa tuon näkökulman. Milloin on oikea aika auttaa? Haluamme tällä tavalla tehdä oman osamme, koska meillä on mahdollisuus tukea ja auttaa eteenpäin, Lähdesmäki perustelee.

Jari Sillanpään huumeidenkäyttö on ollut paljon otsikoissa syksystä 2017 alkaen. Sillanpää tuomittiin kymmenen kuukauden ehdolliseen vankeusrangaistukseen kahdesta huumausainerikoksesta viime kesänä. Tätä ennen mies oli saanut sakkorangaistuksen metamfetamiinin vaikutuksen alaisena ajamisesta.

Tangomarkkinoiden Kalle Lähdesmäki kertoo IS:lle, että Sillanpään tuomarointipestistä on tullut pääosin myönteistä palautetta yleisöltä.

Jari Sillanpään ura alkoi Tangomarkkinoilta, kun hänet valittiin tangokuninkaaksi vuonna 1995. Mies on jo miettinyt seuraavan vuoden 25-vuotisjuhlaansa. Hän kertoo Ilta-Sanomille, että ensi vuoden varalle on tehty jo paljon suunnitelmia, ja mieheltä kuullaan jotain aivan uudenlaista musiikkia juhlavuoden kunniaksi.

Lue myös: Jari Sillanpää kiistää väitteet lapsipornosta: "En ollut koskaan nähnyt poliisissa esitettyjä kuvia"

Lähde: Ilta-Sanomat

Kilpailut

Uusimmat