Kuva: AOP

Tuomas Kyrö, mistä pahoitat mielesi?

24.01.2019 18:15 - Henna Koste

Kirjailija ei ole lainkaan aamuihminen.

Kirjailija Tuomas Kyrö, 44, tunnetaan tv-sarjojen panelistina, mutta ennen kaikkea Mielensäpahoittaja-kirjojen luojana. Mies vieraili Radio Novan Sunnuntaibrunssi-ohjelmassa Esko Eerikäisen haastattelussa. Toki kirjailija itsekin pahoittaa toisinaan mielensä, mutta mistä viimeksi?

- Sanoisin, että mielipahoistani suurin osa kohdistuu omaan itseeni - tähän suureen epätäydellisyyteen, jonka kanssa elän syntymästä kuolemaan. Jokaikinen aamu, niin kauan kuin muistan, aamut ovat olleet hirveitä. Kone ei käynnisty. Unien pituus ei muuta tilannetta, Kyrö toteaa ja jatkaa, että aamun ensimmäisenä tuntina läheisten ei kannata olla lähellä.

Miehen aamun liikkeet ovat monille varmasti samaistuttavat. 

- Olen urpo ennen kuin olen juonut kolme kuppia kahvia. Mutta mitä asialle voisi tehdä? Eihän sitä ole missään taivaassa kirjoitettu, että Tuomaksen pitää olla joka aamu kiukkuinen. Onko se ruokavalio vai liikunta? Pitääkö nettiä selata kahdelta yöllä ja saada kolmelta unta?, Kyrö selventää. 

Hän toteaa, että samalla tavoin muutkin arkiset asiat pahoittavat mielen, mutta niissä vatvomisen sijaan pitäisi miettiä ratkaisuja.

- Samalla tavalla pännii se, ettei löydy parkkipaikkaa. Voi myös miettiä, tarviiko autolla liikkua Helsingin keskustassa. Oma tyhmyys iskee aina päähän, Kyrö naurahtaa. 

Kuuntele Sunnuntaibrunssi-ohjelmaa sunnuntaisin. Voit kuunnella jaksoja täältä

Voice.fi ja Radio Nova ovat osa Bauer Mediaa. 

Lue myös: Kolotuksia kropassaan tunteva Tuomas Kyrö, 42, kertoo: "Tappelen pikkuisen vanhentumista vastaan"

Kilpailut

Uusimmat