Rita Tainola: 'Me too -kampanja meni totaalisen överiksi ja naiset rahastivat sillä'

13.12.2018 10:15 - Henna Koste

Rita Tainola harmittelee Me too -kampanjan paisumista.

Neljäkymmentä vuotta toimittajana uraa tehnyt Rita Tainola saapui Radio Novan Sunnuntaibrunssi-ohjelmaan Esko Eerikäisen vieraaksi. Vuosien varrella Tainola on ystävystynyt lukuisten tähtien kanssa. Hän toteaa, ettei allekirjoita muun muassa kaikkea, mitä ohjaaja Aku Louhimiehestä on kirjoitettu lehtien palstoilla.

- Ei mitään tule, jos ei välillä heitä yli. Et voi sanoa sotakohtauksessa sanoa, että "voisitko olla kiltti ja tehdä näin". Siinä pitää olla napakka, Tainola kommentoi kohuttua ohjaustyyliä. 

- Me too on sitten eri asia. Se meni överiksi, ihan totaalisen överiksi. Hyvä, että tällainen kampanja tuli. Esimerkiksi kasinon omistaja Steve Wynn, jonka tunnen. Kaksi ihmistä syyttää häntä monta kymmentä vuotta vanhoista asioista ja siitä tulee kauheat otsikot. 

Tainola huomauttaa, että tämän vuoksi hänen osakkeensa tippuivat ja hän joutui eroamaan. Muutaman kuukauden kuluttua kerrotaan, että asiaa ei pystykään tutkimaan.

- Taas on yksi ihminen leimattu. Osa Me too -kampanjaa meni naisten rahastuksen piikkiin. Olen pahoillani. Kampanja on hyvä, mutta rajansa kaikella, Tainola huokaisee. 

Kuuntele Sunnuntaibrunssi-ohjelmaa sunnuntaisin. Voit kuunnella jaksoja täältä

Voice.fi ja Radio Nova ovat osa Bauer Mediaa. 

Lue myös: 50 vuotta täyttänyt Katariina Souri muistelee Playboy-kuviaan: "Se oli ensimmäinen performanssini"

Kilpailut

Uusimmat