Kuva: Senja Rapila

Apulannan Toni Wirtanen: "Suomirock tarvitsisi uutta energiaa"

09.11.2018 10:15 - Lauri Kujanpää

Apulanta oli yksi Eläköön Suomirock -gaalan esiintyjistä.

Apulannan keulakuva Toni Wirtanen, 43, on monessa liemessä keitetty mies ja nähnyt suomalaisen musiikin kentällä paljon. Wirtanen kertoo Eläköön Suomirock! -gaalassa Voice.Fi:lle, että uusia tekijöitä tarvittaisiin.

- Kyllähän varsinkin perinteinen suomirokki voi aika heikosti, jos puhutaan uusista tekijöistä. Me vanhemman kaartin jäsenet kynnätään täällä, mutta uusia tekijöitä ei juurikaan ole. Pitäisi saada peliin sellaista uuta energiaa, joka piristäisi koko kenttää.

Apulanta on astumassa jälleen areenakeikkojen makuun, sillä yhtye täräyttää sulosointunsa Hartwall Arenalla. Wirtanen sanookin, että suomalainen punkki sopii erinomaisesti areenoille.

- Meidän musiikki taittuu hienosti isoille keikkapaikolle. Pakko sanoa, että meillä on aika hyvää areenamusiikkia ja jengi tuntee sitä hyvin. Esimerkiksi Green Day Yhdysvalloista vetää punkkia stadioneilla, niin miksipäs ei mekin.

Apulannalla on faneja usealta eri vuosikymmeneltä ja useista eri sukupolvista. Wirtanen kertoo, että parhaiten yleisöön uppoaa keikoilla juuri ne 90-luvun hitit.

- Kyllähän se ihmisistä riippuu tietenkin, että miten mihinkin biisiin reagoidaan. Kun ollaan soitettu näin kauan, niin siellä eri ihmiset tykkäävät eri jutuista ja eri vuosikymmenien materiaalista. Jos nyt pitäisi sanoa, niin ehkäpä se 90-luvun materiaali sytyttää kaikkein eniten, mutta onneksi meillä on hyviä biisejä jokaiselta vuosikymmeneltä.:

Wirtanen on juuri tullut isäksi ja sanoo, että perhe-elämä vaikuttaa lähinnä musiikin säveltämiseen.

- Kyllähän se perhe-elämä vaikuttaa niin, että perheen isänä on hankala inspiroitua musiikin tekemiseen. Mutta toisaalta, tehdään tällä hetkellä juuri uusia biisejä ja uutta levyä. Kelatkaa sitä!

Wirtanen ei vielä paljasta, milloin uutta materiaalia tarkalleen ottaen kuullaan.

- Sen verran voin sanoa, että ensi vuonna saatatte kuulla!

Apulanta oli yksi Radio Suomirockin Eläköön Suomirock -gaalan esiintyjistä Tavastialla 8. marraskuuta. Radio Suomirock ja Voice.fi ovat osa Bauer Mediaa.

Lue myös: Toni Wirtanen julkaisi kauniin kirjoituksen vaimostaan: "Hän on paras"

Lue myös: Toni Wirtanen: "Redramalla on koiranpennun katse, minulla lahjakkuus ja ammattitaito"

Kilpailut

Uusimmat