Kuva: Lauri Kujanpää

Ilkka Alanko ja Remu Aaltonen osallistuivat mystiseen teeseremoniaan - "Se oli outo reissu"

14.11.2018 16:45 - Lauri Kujanpää

Neljä Ruusua - Ohikiitäviä Tähtihetkiä -dokumenttielokuva on nyt katsottavissa YouTubessa.

Neljä Ruusua -yhtyeen keulakuva Ilkka Alanko, 48, tunnetaan siitä, että mies ei syö punaista lihaa eikä kanaa. Merenelävät kyllä maistuvat ja muutenkin ruokavalio on hyvin terveellinen. Alanko ei myöskään käytä kofeiinia ja polttaa nikotiinitonta vesipiippua silloin tällöin. Kuitenkin pieni "pahe" miehellä on.

- Viime aikoina olen juonut jostain syystä teetä. Äsken juuri kotona pistin teet hautumaan ja se valmistui vähän liian kauan. Koska en ole käyttänyt kofeiinia, niin liian pitkään hautuneesta teestä tuli pienet säpinä päälle. Pikkasen olen siis antanut pikkusormea kofeiinille, mutta en tiedä vielä onko se hyvä juttu. Tee kuitenkin on mahtava asia, Alanko kertoo Voice.Fille ja jatkaa hauskalla tarinalla:

- Me oltiin Remu Aaltosen kanssa kiinalaisessa teeseremoniassa. Ajauduttiin keskellä yötä Pietarissa jonnekin myöhäiseen teeseremoniaan ja siellä tajusin, miten paljon hienoja asioita teessä on ja miten upea historia sillä on. Se oli hieman outo reissu.

Teen lisäksi Alanko kertoo nauttivansa esimerkiksi koripallosta.

- Urheilu on hyvää vastapainoa musiikille ja varisinkin koripallo on hieno asia. Ei pelata joukkueellamme mitään sarjaa, mutta koris saakelin upea laji ja siinä olevat sosiaaliset ympyrät ovat tärkeitä. Vanhemmiten olen myös oppinut nauttimaan elämästä ylipäätään aivan eri tavalla, kuten luonnosta ja omista lapsista. Kun katsoo lapsien kasvavan, niin siinä on jotain todella hienoa.

Suomessa ajaudutaan kohti jouluaikaa ja joulu on monelle perhejuhla. Ilkka Alanko kertookin, että nyt on ensimmäinen joulu, jota hän ei pääse viettämään äitinsä kanssa. Kulttuurivaikuttaja Anna-Liisa Alanko menehtyi tammikuussa 2018.

- Olen aina ollut jouluna äitini kanssa ja nyt on ensimmäinen kerta, kun niin ei voi tehdä. Kuitenkin joulu on perhejuhla ja kun on omia skidejä, niin onneksi juhlaa saa viettää heidän kanssaan.

Neljä Ruusua -yhtyeen 35-vuotinen tarina, Neljä Ruusua - Ohikiitäviä tähtihetkiä -dokumenttielokuva on nyt katsottavissa YouTubessa.

Lue myös: Muusikko Ilkka Alanko fiilistelee Katy Perryä - "En ole sellainen, joka jämähtää vanhoihin juttuihin"

Lue myös: Ilkka Alanko: "Isyys toi mukanaan tunteiden vuoristoradan"

Kilpailut

Uusimmat