Kuva: Getty Images

Lady Gaga avautuu rehellisesti päivittäisistä kivuistaan - ihmiset eivät usko tähden kärsivän

11.09.2018 13:15 - Katariina Auvinen

Nainen kertoi sairastavansa fibromyalgiaa, joka aiheuttaa kroonisia kipuja.

Laulaja Lady Gaga, 32, paljasti viime vuonna, että hänen keikkojensa perumisen syyt johtuvat kroonisesta sairaudesta. Nainen on sairastanut fibromyalgiaa jo usean vuoden ajan, joka aiheuttaa kipua lihaksissa ja sidekudoksissa. Nainen on kertonut, että kipu vie hänet täysin toimintakyvyttömäksi aina välillä. 

- Minua ärsyttää suunnattomasti sellaiset ihmiset, jotka eivät usko fibromyalgian olevan todellista kipua. Minulle, mutta myös muille siitä kärsiville, elämä on yhtä pyörremyrskyä muun muassa ahdistuksen ja masennuksen, kivun ja paniikkikohtausten lomassa, hän kertoo Vogue-lehdelle antamassaan haastattelussa. 

Lady Gaga haluaisikin, että ihmiset olisivat ymmärtäväisempiä toisiaan kohtaan. 

- Krooninen kipu ei ole mikään vitsi. Se on jokapäiväinen riesa, jolloin herätessäsi et voi mitenkään tietää, millainen päivä sinulla tulee olemaan, hän jatkaa. 

Fibromyalgian synnyn syytä ei tiedetä. Lääkärit ovat kuitenkin arvelleet, että siihen liittyvät monet tekijät, jonka seurauksena syntyy lopulta keskushermoston herkistymishäiriö. Yhdeksi fibromyalgian syyksi on arveltu pitkäaikaisen stressin aiheuttamaa ahdistusta ja pahaa mieltä. 

Lue myös: Lady Gagan tähdittämä elokuva sekoitti somen jo ennen julkaisua - katso miksi

Lähde: Daily Mail 

Kilpailut

Uusimmat