Kuva: Youtube

Kauhuelokuva, joka sai jopa Quentin Tarantinon kyyneliin - katso traileri

05.07.2018 11:15 - Iiro Myllymäki

Suspiria-elokuvaa on ehditty jo kuvailla "traumatisoivaksi" ja "hankalaksi katsottavaksi".

Quentin Tarantino tunnetaan väkivallantäyteisistä elokuvistaan, joten miehen ei uskoisi vähästä hätkähtävän. Mies oli kuitenkin niin vaikuttunut yhdestä tulevasta kauhuelokuvasta, että ei voinut leffan loputtua muuta kuin itkeä. Kyseinen elokuva on Luca Guadagninon ohjaama Suspiria.

Call Me By Your Name -elokuvasta parhaiten tunnettu Guadagnino kertoo, että hän näytti elokuvan ennakkoon Tarantinolle tämän kotona. Kaksikko ystävystyi aiemmin ollessaan Venetsian elokuvajuhlien raadissa. Metro.co.uk kirjoittaa, että Tarantinon antama palaute Suspiriasta oli Guadagninon mieleen.

- Olin hermostunut, mutta odotin innolla hänen neuvojaan. Katsoimme elokuvan hänen luonaan, ja hänen reaktionsa lämmitti minua. Hän oli innoissaan elokuvasta. Lopussa hän itki ja halasi minua. Suspiria on kauhuelokuva, mutta myös melodraama. Tavoitteeni on, että katsoja katsoo kaikki kauheudet kykenemättä katsomaan muualle, sillä hänellä on niin tiivis side hahmoihin, Guadagnino sanoo.

Suspiria pohjautuu vuonna 1977 ilmestyneeseen samannimiseen elokuvaan, joka on noussut ylistetyksi kauhuklassikoksi. Uusi Suspiria ei ole niinkään uusintaversio vanhasta, vaan sen luvataan pikemminkin olevan kunnianosoitus alkuperäiselle. Pääroolissa nähdään Fifty Shades -elokuvista tuttu Dakota Johnson, ja sivurooleissa nähdään muun muassa Tilda Swinton ja Chloe Moretz. Amazon Studiosin tuottama elokuva keskittyy arvostetun tanssiakatemian ympärille. Tanssiakatemiaan saapuva nuori nainen syöksyy yhteisöä piinaavan kauhun keskelle yhdessä akatemian taiteellisen johtajan ja psykoterapeutin kanssa. Voit katsoa tulevan elokuvan trailerin alta.

Elokuvasta on annettu esimakua trailerin lisäksi CinemaCon-tapahtumassa, missä näytetty kohtaus on saanut ihmiset reagoimaan voimakkaasti. Kohtauksen nähneet ovat Twitterissä purkaneet kokemustaan. Jos et halua spoilereita elokuvasta, lopeta lukeminen tähän.

”Amazon näytti maailman ensi-illassa kohtauksen Luca Guadagninon Suspiriasta, ja se on yksi häiriintyneimmistä asioista, mitä olen koskaan nähnyt CinemaConissa. Ihmiset pöydässäni käänsivät katseensa pois. Voin vain sanoa, että se on omaa luokkaansa äärimmäisyydessään ja inhottavuudessaan, ja haluan nähdä lisää”, kirjoittaa Collider.com-sivuston päätoimittaja Steven Weintraub.

”Olen traumatisoitunut nähtyäni Suspiriasta kohtauksen, jossa Dakota Johnson kontrolloi toisen naisen kehoa tanssiessaan. Naisen keho kirjaimellisesti halkeaa kahtia. Hänet revitään rikki. Sylkeä, virtsaa, verta… Se on aikamoista”, kertoo LA Timesin toimittaja Amy Kaufman.

”Ensimmäisessä Suspiriasta esitetyssä pätkässä nähdään tanssija, jota heitellään ympäriinsä telekineettisesti peilien ympäröimässä harjoitussalissa. Tanssijan luita murtuu, ja hänestä tulee pelkkä epämuodostunut sekasotku. Todella hirvittävää ja erittäin hankalaa katsottavaa. Suurin osa katsojista tulee tuntemaan olonsa epämukavaksi elokuvan takia”, arvioi Slashfilm.com-sivuston toimittaja Peter Sciretta.

Suspiria tulee elokuvateattereihin marraskuussa.

Lue myös: Netflix listasi 10 kauhuelokuvaa, joita ihmiset eivät pysty katsomaan loppuun asti

Lähde: Metro.co.uk

Kilpailut

Uusimmat