Kuva: Handout

Joanna Kuvajalle autoilu on "terapiaa": Saatan soittaa ystävälle 200 kilometrin mittaisen puhelun

15.06.2018 11:15 - Reija Saarinen

Kuvaja autoilee päivittäin paljon ja hän rakastaakin oman auton tuomaa vapautta.

Novan Liikennestudiota yhdessä Antti Haajasen kanssa juontava Joanna Kuvaja, 33, kertoo Voice.fi:n haastattelussa olevansa innokas autoilija. Hänen mukaansa elämä olisi oikeastaan melko haastavaa, jos perheessä ei olisi kahta autoa.

- Liikenne on olennainen osa arkeani. Teen keikkatöitä ja usein työajat ovat epäsäännöllisiä. Siksi on helpompi liikkua omalla autolla, kuin julkisilla.

- Toisaalta meillä on myös kaksi lasta, jotka harrastavat. Treeneihin kuskaamisenkin vuoksi on hyvä, että meillä on mieheni kanssa molemilla omat autot, hän jatkaa.

Se, että voi itse olla aikataulujensa herra, onkin Kuvajan mielestä yksi tärkeimmistä asioista joita autoiluun liittyy.

- On helpompi suunnitella arkea, kun voi itse päättää aikataulunsa. Toinen tärkeä juttu on se, että autossa saan olla ihan yksin ja kuunnella sitä omaa musiikkia lujaa sekä laulaa mukana.

Kuvajan mukaan kyseinen hengähdystauko onkin usein todellinen henkireikä.

- Siinä saan hetken olla niin, että minun ei tarvitse miettiä mitään, vaan saan pelkästään rentoutua. Jos matka on pidempi, niin on ihanaa, että pääsee vain vapauttamaan ajatuksensa.

- Autossa tulee myös usein soitettua niille parhaille ystäville, sillä kotona haluan keskittyä vain siihen, että olen lasten kanssa. Saattaakin olla, että teen sellaisen 200 kilometrin mittaisen puhelun ystävälle ja parannamme maailmaa, Kuvaja sanoo.

Vaikka autoiltua tulee paljon, myöntää Kuvaja myös itse sortuvansa toisinaan niin sanottuun rattiraivoon.

- Siihen sortuu silloin, kun on aikatauluista myöhässä. Osaan siis sen ärräpään heittää kohtalaisen lahjakkaasti, mutta onneksi lasten myötä on tullut sellainen tietynlainen tasapaino, hän naurahtaa.

Kuuntele Novan Liikennestudiota perjantaisin klo 15 alkaen.

Voice.fi ja Radio Nova ovat osa Bauer Mediaa.

Lue myös: Joanna Kuvaja muistelee elämänsä oudointa pokausyritystä: "Yritin vain jatkaa ajamista"

Kilpailut

Uusimmat