Kuva: Senja Rapila

HS: Jari Sillanpäälle syyte huumausainerikoksesta - joutuu oikeuden eteen elokuussa

07.06.2018 15:59 - Iiro Myllymäki

Helsingin Sanomat kertoo, että samassa vyyhdissä syytteen ovat saaneet 12 ihmistä.

Muun muassa Helsingin Sanomat uutisoi, että laulaja Jari Sillanpäätä, 52, vastaan on nostettu syyte huumausainerikoksesta. Miestä on määrä kuulla asiasta elokuussa Helsingin käräjäoikeudessa, kun syytettä aletaan käsitellä. Kaiken kaikkiaan 12:ta ihmistä syytetään samassa vyyhdissä. Osaa syytetään törkeästä huumausainerikoksesta.

Syytteiden sisällöt tulevat julki vasta, kun juttua aletaan käsitellä elokuussa.

Jari Sillanpää on kertonut huumeidenkäytöstään avoimesti julkisuudessa. Hän on myöntänyt hankkineensa yhteensä 110 grammaa metamfetamiinia itselleen ja juhlissa muille tarjottavaksi vuosina 2014-2017. Hän on myös myöntänyt, että Tulli löysi hänen matkatavaroistaan alle yhden gramman metamfetamiinia, kun hän palasi Suomeen Thaimaan-lomalta.

Jari Sillanpää on ollut käräjillä huumeidenkäyttönsä takia jo aiemmin. Tammikuussa Helsingin käräjäoikeus määräsi miehen maksamaan melkein 24 000 euron sakot metamfetamiinin käytöstä ja huumeiden vaikutuksen alaisena autoilusta. Poliisi pysäytti Sillanpään liikenteessä Helsingin keskustan tuntumassa viime syyskuussa. Miehelle tehtiin huumetesti, joka paljasti miehen ajaneen autoa huumausaineen vaikutuksen alaisena. Samassa yhteydessä miehen hallusta löydettiin metamfetamiinia. Mies pyysi tuolloin toimintaansa julkisesti anteeksi Facebook-päivityksessä.

"Lehdissä on kirjoitettu, että minun epäillään syyllistyneen huumausaineen vaikutuksen alaisena ajamiseen. Tämä pitää paikkansa, vaikka kyseessä olikin hyvin vähäinen määrä. Oli ajattelematonta lähteä liikenteeseen, vaikka koin, että olin täysin ajokykyinen. Pyydän tätä anteeksi", mies kirjoitti.

Jari Sillanpää kertoi maaliskuussa, että poliisi epäilee häntä vain huumausaineen hankkimisesta omaan käyttöön eikä muunlaisesta osallisuudesta huumeverkostoon. Miehen hankkimat määrät ovat kuitenkin niin suuria, että häntä epäillään huumausainerikoksesta eikä huumausaineen käyttörikoksesta.

Lue myös: Menikö Jari Sillanpään EVS-haastattelu ohi? Katso vuoden puhutuin tv-tapaus kokonaisuudessaan täältä

Lue myös: Jari Sillanpään Instagram-kuva sai aikaan vihakommenttien ryöpyn – vastaa nyt napakasti takaisin

Lähde: Helsingin Sanomat

Kilpailut

Uusimmat