Kuva: Mikko Räsänen

Toni Wirtanen Jari Sillanpään tilanteesta: "Hän painii monen maailman ristipaineessa"

24.04.2018 18:55 - Iiro Myllymäki

Toni Wirtanen toivottaa tsemppiä huumekohun keskellä olevalle Jari Sillanpäälle.

Apulanta-yhtyeen Toni Wirtanen, 43, nähtiin samalla Vain elämää -ohjelman all stars -kaudella iskelmätähti Jari Sillanpään, 52, kanssa. Jari Sillanpää on ollut viime aikoina otsikoissa huumeidenkäyttönsä nostaman keskustelun takia. Poliisi pysäytti Sillanpään viime syksynä liikenteessä, ja selvisi, että laulaja autoili metamfetamiinin vaikutuksen alaisena. Mies sai tuntuvan sakkorangaistuksen rattijuopumuksesta, huumausaineen käyttörikoksesta ja kahdesta liikennerikkomuksesta.

Sillanpään huumeidenkäyttö nousi uudestaan tapetille maaliskuun lopussa, kun hänet pidätettiin Helsinki-Vantaan lentokentällä. Miehen matkatavaroista oli löytynyt pieni määrä metamfetamiinia. Sillanpää kommentoi huumeidenkäyttöään MTV3:n Enbuske, Veitola & Salminen -ohjelmassa ja myönsi olevansa narkomaani.

Toni Wirtasessa Sillanpään huumekohu ei ole herättänyt erityisemmin tuntemuksia. Wirtanen kommentoi asiaa Voice.fi:n haastattelussa.

- Jokainen hoitaa asiansa miten hoitaa. Tsemppiä Jarille vaan. Jari varmasti painii monen maailman ristipaineessa. Täällä Suomessa eletään näissäkin asioissa vielä aika vanhaa maailmaa, Wirtanen sanoo.

Toni Wirtanen kertoo, että ulkomailla tähtiartistien huumeidenkäyttöön on totuttu enemmän kuin Suomessa ja että Suomessa tällaiset tapaukset tulevat vielä monelle järkytyksenä. Tapauksen nostattama kohu ja keskustelu onkin hyvä osoitus siitä, että alkoholia vahvempien aineiden käyttö herättää suomalaisissa musiikin kuuntelijoissa vahvoja reaktioita. Sillanpää on joutunut perumaan keikkojaan huumekohun myötä, ja keskustelupalstat ovat täyttyneet miehen toiminnan tuomitsevista kommenteista.

- Suomalaisessa huumausainekeskustelussa on aika paljon vielä sellaista Neuvostoliiton aikaista näkemystä, jossa huumeet nähdään yhtenäisenä synkkänä pallona eikä suostuta näkemään, että aineita on monenlaisia. Huumeiden nähdään kuuluvan narkkareiden ja rikollisten maailmaan. Olisi syytä tehdä aika isojakin linjanvetoja huume-kategorian sisällä ilman että mennään yksiselitteiseen hiton noitavainoon, Wirtanen sanoo.

Toni Wirtasen mielestä suomalaiset eivät vielä käsitä, että huumeidenkäyttö ei ole pelkästään yhteiskunnasta syrjäytyneiden ihmisten hommaa.

- Sitähän sattuu myös näissä niin sanotuissa paremmissa piireissä. Tsemppiä Jarille, hän on helvetin kova laulaja ja monitahoinen ihminen, Wirtanen sanoo.

Lue myös: Paula Koivuniemi Sillanpään huumekohusta: Hänen ympärillään on siipeilijöitä, ei ystäviä!

Suosittelemme

Kilpailut

Uusimmat