Kuva: Mikko Räsänen

Anna: Janni Hussi paljastaa aiemman hurjan treenirutiininsa - "Pakotin itseni jaksamaan"

22.03.2018 09:45 - Iiro Myllymäki

Syömishäiriöstä selvinnyt Janni Hussi kertoo Annalle, että hän opettelee nyt olemaan armollisempi itselleen.

Entinen fitnessmalli Janni Hussi, 26, kertoo Anna-lehden haastattelussa muuttuneesta suhteesta kehoonsa ja liikuntaan. Aiemmin syömishäiriöstä kärsinyt nainen pyrkii nyt oppimaan olemaan entistä armollisempi itselleen.

Hussi on ollut liikunnallinen aina lapsesta saakka. Koulussa hän ei kuitenkaan ollut suosittu, vaan joutui kiusatuksi. Kiusaamisen takia hänen piti jopa vaihtaa koulua.

- Olin hirveän epävarma enkä mahtunut sen ajan ihannenaisen muottiin. Silloin piti olla laiha, kun taas minä olin urheilullinen, Hussi kertoo Annalle.

Varhaisnuoruudessa Hussia piinasi syömishäiriö, josta hän lopulta selvisi jalkapalloon liittyvän kunnianhimonsa ansiosta. Hän tajusi, että nälkäisenä ei pysty kehittymään hyväksi pelaajaksi. Haaveet ammattijalkapalloilijan urasta katkesivat, kun Hussi loukkasi polvensa. Tämän jälkeen hän otti tavoitteekseen pärjätä fitnesskilpailuissa.

Äärimmäinen tarkkuus syömisessä ja treenaamisessa laukaisivat syömishäiriön uudelleen. Kun Hussi opiskeli Vierumäen urheiluopistossa liikuntaneuvojaksi, hän päivänsä täyttyivät urheilemisesta. Hän saattoi herätä neljältä treenaamaan, ja urheili koulussa tämän jälkeen jopa kahdeksan tuntia. Koulupäivän jälkeen hän saattoi vielä mennä ohjaamaan spinning-tuntia ja vielä tämän jälkeenkin tehdä oman treenin.

- Vaikka kuinka väsytti, pakotin itseni jaksamaan, Hussi kertoo.

Vuonna 2014 tuli uupumus, joka pakotti naisen luopumaan fitnessurastaan. Nainen kertoo, että edelleen häntä määritetään pitkälti fitnessin kautta, vaikka hän ei ole fitnessin kanssa enää missään tekemisissä. Hän ei edes uskalla mennä katsomaan fitnesskilpailuja siinä pelossa, että niiden näkeminen laukaisisi syömishäiriön uudelleen. Sama pelko naiselle tuli myös Selviytyjät Suomi -sarjan kuvauksissa. Sarjaa esitetään parhaillaan Nelosella. Kuvauksissa nainen laihtui muutaman kilon.

- Laihtuminen laukaisi tuttuja, koukuttavia tuntemuksia vartalossani. Selviytyjien kuvausten jälkeen pelkäsin, että sairastun häiriöön taas, Hussi sanoo.

Näin ei kuitenkaan onneksi käynyt. Nyt Hussi pohtii uutta suuntaa elämälleen ja opettelee sietämään epävarmuutta. Esimerkiksi radiojuontaminen tuntuu naisesta mielenkiintoiselta vaihtoehdolta.

Lue myös: "Rintoja näyttämällä lisää töitä?" - Janni Hussi ruotii työelämän tasa-arvoa blogissaan

Lähde: Anna

Kilpailut

Uusimmat