Kuva: Mikko Räsänen

Oku Luukkainen kutsuu 700 ihmistä bileisiin - osallistujille vain yksi vaatimus

16.03.2018 13:55 - Mikko Räsänen

Historian toinen Retroperjantai-miitti järjestetään toukokuussa.

Viime viikonloppuna Viking Mariella oli loppuunmyyty, kun kaksipäiväinen Retroristeily vei pari tuhattu ysärifania Tukholmaan ja takaisin. Juhlien toisena päivänä tunnelmassa oli jo hieman haikeutta, kun odotettu bilematka oli lähestymässä loppuaan.

Risteilyä isännöinyt Radio Novan Retroperjantain Oku Luukkainen julkisti kuitenkin iloisen uutisen: toukokuussa Helsingissä järjestetään kaikkien aikojen toinen Retromiitti. Osallistujille on kuitenkin yksi vaatimus.

- Sinne halutaan niitä kovimpia ysärifaneja, jotka oikeasti rakastavat tätä musiikkia ja ilmiötä.

Ensimmäinen Retroperjantai-miitti järjestettiin viime syksynä Helsingissä. Loppuunmyyty tapahtuma keräsi silloin 700 fania Helsingin Nosturiin. Tulevassa miitissä tapahtumapaikka on sama. Oku toivoo, että myös tapahtuman ilmapiiri on samanlainen kuin viimeksi.

- Koko ysäri-ilmiöön kuuluu keskeisesti positiivisuus, ja tuona iltana se korostui entisestään. Esimerkiksi kun Loviisalainen Pate valittiin Retroperjantain vuoden kuulijaksi, yleisö otti hänet heti omakseen ja villiintyi huutamaan hänen nimeään. Se rakkauden pystyi aistimaan lavalla, ja niin minulla kuin Patella taisi siinä tilanteessa kostua silmät.

Oku kertoo, että ysärimusiikki ja sen kuulijat antavatkin hänelle toistuvasti suuria tunteita.

- Koko Retroperjantai-yhteisön kantava ajatus on ollut positiivisuus ja rakkaus niin ysärimusiikkia kuin muita tähän kuuluvia ihmisiä kohtaan. Tähän ei kuulu riitely siitä, mikä artisti tai dj on parempi kuin toinen, mikä radio-ohjelma paras tai mikä on oikea tapa pukeutua ysäribileisiin.

- Ysäri on pelkkää hyvää mieltä ja lähimmäisenrakkautta, ja sen haluan näkyvän seuraavassakin miittissä.

Retromiitti vol 2 järjestetään Helsingissä 26. toukokuuta. Esiintyjinä siellä Oku Luukkainen, Movetron, Günther ja DJ Ice K. Osta liput täältä.

Katso täältä video edellisestä Retroperjantai-miitistä.

Lue myös: Loviisalainen Pate juhli valtavissa dance-bileissä, yhtäkkiä dj kuulutti hänen nimensä

Kilpailut

Uusimmat