Kuva: MTV

Lola Odusoga antaa täystyrmäyksen nykymissien stailaukselle - Lotta Näkyvä räikein esimerkki

28.02.2018 16:45 - Iiro Myllymäki

Lola Odusogan mukaan kaikki Miss Suomi -kilpailijat stailataan kopioiksi toisistaan, vaikka sama tyyli ei sovi kaikille.

Lola Odusoga, 40, on viimeisin suomalaismissi, joka on saavuttanut merkittävää menestystä Miss Universum -kilpailussa. Vuonna 1998 nainen sijoittui kilpailussa kolmanneksi, mutta sen jälkeen on ollut menestyksen osalta hiljaista suurista toiveista huolimatta. Paraikaa Kaunis elämä -ohjelmassa esiintyvä Odusoga pohtii Esko Eerikäisen Sunnuntaibrunssi-podcastissa, mistä suomalaismissien vaisu kansainvälinen menestys johtuu.

Odusogan mukaan Miss Suomi -voittajilta puuttuu itsetuntoa ja varmuutta sen takia, että he ovat menneet suoraan Miss Suomi -kilpailuun kokeilematta ensin siipiään vähemmän seuratuissa kilpailuissa.

- En ymmärrä, miksi ihmiset eivät mene muihin kisoihin kokeilemaan ja hakemaan kokemusta ensin ja sitten tulisivat valmiimpina Miss Suomi -kisaan. Jos on esimerkiksi käynyt jonkin suomalaiskilpailun kautta jo maailmalla edustamassa jossakin kansainvälisessä mallikilpailussa, on sen jälkeen niin valmis esiintyjä kuin voi olla ja tietoinen itsestäsi. Silloin kukaan ei voi nuijia sinua maanrakoon, Odusoga sanoo.

Missien stailaukselle täystyrmäys

Suomimissien menestystä kansainvälisillä areenoilla estää Odusogan mukaan myös se, miten heidät on tapana stailata jo Miss Suomi -kilpailusta lähtien.

- Meillä kaikki stailataan kopioiksi toisistaan. Ei herranjumala, emmehän me nyt ole kopioita toisistamme. Nykyään missikisoissa kaikilla on samanlaiset hiustenpidennykset, ripsilisäkkeet ja samanlaiset meikit, Odusoga parahtaa.

Kaunis elämä -ohjelmassa elämiään avaavat suomalaismissit naureskelivat tälle asialle ohjelman kuvauksissa. Naiset miettivät, miltä se näyttäisi, jos heidät kaikki stailattaisiin samantyylisiksi ohjelman kuvauksiin. Odusoga sanoo, että Suomessa missille suodaan oma tyyli vasta missivuoden jälkeen ja missivuoden aikana naiset ovat epävarmoja siitä, millaista tyyliä heiltä odotetaan.

Räikeimmäksi esimerkiksi tasapäistävästä maskeerauksesta missikisoissa Odusoga nostaa vuoden 2013 Miss Suomen Lotta Näkyvän. Odusogan mukaan Näkyvän kasvonpiirteisiin ei lainkaan sopinut sama tumma silmämeikki, joka missikokelaille laitettiin.

- Se meikki oli käsittämätön. Lotalla oli pikimustat silmät kaikissa kisakuvissa. Samaa meikkiä ei vain voi tehdä kaikille, Odusoga linjaa.

Sunnuntaibrunssin haastattelussa Odusoga puhuu myös muun muassa siitä, mihin missejä vielä tänä päivänä tarvitaan. Voit kuunnella naisen koko haastattelun tästä.

Lataa RadioPlay ilmaiseksi täältä ja kuuntele kaikki ohjelman jaksot.

Lue myös: Lola Odusoga hämmentyi siitä, millaisena muut häntä pitivät: "Se on vain pieni osa minua"

Kilpailut

Uusimmat