Solvaajat haukkuvat ulkonäön ja mielipiteet - radiotähdet kertovat, miten palautteen kestää

26.02.2018 18:30 - Senja Rapila

(kuva: Mikko Räsänen)

Shirly Karvinen (SuomiRockin Aamu)

Entinen Miss Suomi Shirly Karvinen on juontanut SuomiRockin Aamua yhdessä Mikko Honkasen ja Ville Kinaretin kanssa jo vuoden 2017 syksystä alkaen. Hän kertoo, että eniten palautetta tulee vieläkin muun muassa siitä, että hänet olisi palkattu radioon pelkästään ulkonäön ja misseyden takia.

- Mitä sinä teet ulkonäöllä tai misseydellä sellaisessa mediassa, joka tulee pelkästään äänen kautta? Siinä järkikin sanoo, ettei se vain toimi, hän toteaa.

- Kyllä sitä on oppinut tässä elämän varrella kasvattaa sellaisen kovan kuoren. Mielestäni se on parempi, että herätät ihmisissä tunteita. Oli ne sitten positiivisia tai negatiivisia.

"Eihän se ole mitään hauskaa luettavaa"

Suomalaisjuontaja kertoo, että misseys on auttanut kasvattamaan kuorta. Missiaikoina nimittäin palautetta tuli roimalla kädellä, niin ulkonäöstä kuin kaikesta muustakin.

- Muistan kun minut kruunattiin missiksi, silloin ajattelin, että haluaisin olla mahdollisimman normaali, enkä halua lähteä esittämään mitään. Kun aikaa meni eteenpäin, kyllä sitä huomasi, että alkoi tulla sellaisia pieniä paineita siitä, että olet... ei nyt täydellinen, mutta kyllä nyt ihmiset olettaa, että kun olet Miss Suomi, niin sinun pitää olla upea, etkä voi lähteä farkuissa edustustilaisuuksiin, hän nauraa.

- Vaikka oli ihanat ja palkitsevat puolitoista vuotta, kyllä sen jälkeen on todella ihanaa, että saa kulkea ihan juuri sellaisissa vaatteissa missä haluaa. Saan olla juuri sellainen mitä olen. Saan nauraa ja rellestää, tuoda vihdoin ja viimein sitä oikeaa ja omaa persoonaa rohkeasti esille. Nyt saan olla vapaammin minä.  Kyllä huomasin, että se oli sellainen tietynlainen painolasti joka otettiin pois.

Shirly Karvinen ihmettelee, miten paljon aikaa ja vaivaa jotkut ovat valmiit käyttämään haukkumiseen ja negatiivisen energian levittämiseen. (kuva: Senja Rapila)

Vaikka Shirly onkin onnistunut kasvattamaan kuortaan paksummaksi, eikä niinkään välitä haukuista tai negatiivisista palautteista, hän myöntää, että kyllä palaute välillä onnistuu menemään ihon alle.

- Kyllähän ihmiset useasti väittää, ettei mitkään negatiiviset kommentit tunnu missään. Ollaanhan me kuitenkin ihmisiä kaikki, hän toteaa.

- Yksikin nainen meni radiohommien aloittamisen jälkeen Instagram-tililleni, selasi ihan ensimmäisiin kuviin ja alkoi sinne yksitellen kuvien alle kirjoittamaan, kuinka surkea juontaja ja missi olin. Hän otti sen ihan elämäntehtäväkseen. Se on jäänyt mieleen, että kuinka paljon energiaa hän on käyttänyt minun haukkumiseeni, kun hän olisi senkin ajan elämästään voinut käyttää itseensä.

- Näen sen niin, että kun ihmiset purkavat sitä pahaa oloaan meihin, ne ovat jollain tavalla tyytymättömiä omaan tilanteeseensa tai jollain tavalla haluaisivat, että asiat olisivat toisin.

Ylpeä misseydestä

Shirly kertoo, että on onnellinen ja ylpeä missikokemuksestaan, eikä haluaisi vaihtaa sitä missään tapauksessa pois, vaikka se aiheuttaakin närää joissain radion kuuntelijoissa. Häntä harmittaa kuitenkin stereotypia, joka seuraa missejä.

- Vaikka en tietenkään halua yleistää, mutta onhan siihen linkittynyt tietynlainen stereotypia. Ensimmäinen puoli vuottahan sinulla menee siinä todistellessa, että et mene siihen stereotypiaan, että olisit hölmö tai yksinkertainen. Se menee sellaisessa uskottelemisessa, että sinulla on jotain sanottavaakin ja että osaat muutakin kuin seistä ja hymyillä. 

- Ihmiset kuvittelevat usein, etteivät missit osaa tehdä muuta kuin seistä, olla ja ihmetellä. Ja ajattelevat samalla, ettei missit ansaitsekaan sen enempää, koska ovat joskus hakeneet sellaisiin töihin. Se on uskomatonta, että tällä tavalla aliarvioidaan. Toisaalta sen voi myös kääntää itselleen motivaatioksi, että voi osoittaa muille ja itselleen, ettei se asia ole niin.

Toisten juontajien kokemukset jatkuvat seuraavalla sivulla.

Kilpailut

Uusimmat