Kuva: Senja Rapila

Mikko Kuustosesta nähdään uusi puoli tv-sarjassa: "Muutuin ihmishirviöksi"

13.03.2018 21:15 - Henna Koste

Laulaja ja tv-persoona Mikko Kuustonen näki tv-sarjaa kuvatessa upeita maisemia, mutta toivoo, että hänen kilahtamisensa päätyisi tv-ruutuun.

Laulaja ja tv-persoona Mikko Kuustonen, 58, aloitti yhtyeensä kanssa kiertueen maalikuun alussa. Ennen keikkarupeamaa hän aloitti vuoden vauhdikkaasti matkustamalla ympäri maailmaa. Kuustonen nähdään keväällä Pallon ympäri -sarjassa, jossa hän seikkailee maailman eri kolkissa suorittaen erilaisia tehtäviä. Reissuun lähtivät myös näyttelijä Jussi Vatanen sekä somepersoona Sara Forsberg

- Reissu oli ylivoimaisesti elämäni rankin ihmiskoe. Siinä tuli testattua, miten pää ja kroppa kestää tämän ikäisellä heebolla. Huomasin että aikaeroista, valvomisesta ja rankoista siirtymistä toipuu nopeasti kun innostavaa nähtävää riittää. Skarppaus kesti hyvin reissun, mutta kieltämättä väsymys iski jälkeenpäin, Kuustonen kertoo Voice.fi:lle.

Tehtävät eivät olleet aina helpoimmasta päästä. 

- Niitä oli kirjaimellisesti maalla, merellä ja ilmassa. Minut pudotettiin heti kättelyssä maailman reunalle Tulimaahan. Ääripaikkojen näkeminen on aina häkellyttävää ja kokemukset pakottavat tarkastelemaan omaa elämänpiiriä uusista kulmista. Tulimaassa hämmästelin myös luonnon kotoisuutta, siellä näkyi koivuja, lupiineja ja raparperia, vaikka samassa kuvassa olikin lumihuippuisia vuoria ja pingviinejä, Kuustonen kuvailee.

Matkalle mahtui myös monta mutkaa. 

- Parissa paikassa lennot oli peruttu, jolloin tuli valvottua jopa 36 tuntia putkeen. Siinä alkaa käymään aika hitaalla ja muuttuu ihmishirviöksi. Huomasin kytkeytyväni tiukoissa paikoissa selviytymisvaihteelle, jolloin välttämättömät asiat hoidetaan mutta sosiaalinen jaksaminen on nollilla, Kuustonen naurahtaa.

Kuustonen voi vain arvailla, mitä hänen ja kanssakilpailijoiden matkasta näytetään tv-ruuduissa.

- En tiedä, mitä tarinoista päätyy televisioon. Toivottavasti ohjelmasarjaan päätyy myös niitä oikeita kilahtamisia tai ääritilanteita, joissa pinna paloi. Se on paitsi inhimillistä myös mielenkiintoista. Väsymys muuttaa ihmistä todella paljon - sen tietää myös hyvin jokainen pienen lapsen vanhempi, hän toteaa.

Lue myös: Mikko Kuustonen poikkeukselliselle kiertueelle: "Jokainen ilta rakentuu ainutlaatuiseksi"

Lue myös: Mikko Kuustonen muistelee parasta keikkaansa yleisössä: "Ajattelin aluksi, että tämä on noloa!"

Kilpailut

Uusimmat