Kuva: Senja Rapila

Laura Birnin unelma toteutui 95-leffan kuvauksissa: "Samuli oli aika hyvä houkutin"

22.12.2017 12:45 - Katariina Auvinen

Laura Birn näyttelee yksinhuoltajaa MM95-leffassa.

Hurmoksellisuus ja yhteinen ilo ovat kaksi asiaa, jotka linkittyvät vahvasti vuoteen 1995 ja siihen, kun Suomesta tuli maailmanmestari jääkiekon saralla. Tämän muistaa myös joulupäivänä ensi-iltansa saavassa 95-elokuvassa näyttelevä Laura Birn, 36. 

- En muista tarkalleen sitä, missä olin Suomen voiton aikoihin, mutta muistan hyvin sen yhteisen onnentunteen, joka minutkin valtasi, hän kertoo Voice.fi:lle antamassaan haastattelussa. 

Birn näyttelee elokuvassa yksinhuoltajaäiti, Essiä, jonka poika rakastaa sekä hengittää jääkiekkoa. Harrastus on kallis, mutta äiti tekee kaikkensa, jotta hänen poikansa saisi harrastaa. Elokuvassa tarina kietoutuu voittoviikonlopun ympärille. 

Roolin vastaanottamista Birnin ei tarvinnut miettiä kovinkaan pitkään, kun hän kuuli, kuka hänen vastanäyttelijänsä tulisi olemaan. 

- Vuodesta 1995 muistan Suomen voittoa enemmän sen, että ihailin Samuli Edelmania. Kuulin, että hän tulisi myös olemaan vastanäyttelijäni, Birn kertoo. 

Hän on tavannut Edelmanin ennen, mutta pari ei ollut ikinä näytellyt yhdessä. Naisen ei tarvinnut miettiä pitkään roolin vastaanottamista. 

- Samuli oli aika hyvä houkutin, hän nauraa. 

Samuli Edelman vakuutti rauhallisuudellaan 

Koko projektista jäi päällimmäisenä mieleen idolin tapaaminen. Birn kertoo, että häntä jännitti Edelmanin tapaaminen. 

- Minua jännittää aina uuden projektin aloittaminen, mutta jännitin hieman myös Samulin tapaamista. Se tunne kuitenkin karisi pois. Samuli on näyttelijänä rauhallinen, levollinen ja hänen kanssaan on mahtava tehdä töitä, Birn muistelee. 

Näyttelijä paljastaa, että on monia taiteenalan vaikuttajia, joiden kanssa hän haaveilisi vielä yhteistyöstä. Hän kuitenkin paljastaa yhden ihailemansa henkilön. 

- Joskus unelmanani olisi tehdä töitä vielä Kaarina Hazardin kanssa. Ihailen häntä suuresti, Birn kiteyttää. 

Lue myös: Jussi-gaalan kaunottaret yllättivät rohkeilla asuilla: Paljasta pintaa ja läpinäkyvät alusvaatteet!

Kilpailut

Uusimmat