Kuva: Mikko Räsänen

Frederik rehellisenä viinanhuuruisista vuosistaan: Irwin joi itsensä hengiltä, koska ei kestänyt sitä

20.12.2017 13:45 - Senja Rapila

Uudessa Käännekohdat -podcast-sarjassa kerrotaan muun muassa osa Frederikin tarinaa.

"Teemme päivittäin tietoisesti tai tiedostamatta tuhansia päätöksiä ja valintoja, jotka vaikuttavat elämiimme. Niitä voidaan ajatella tietynlaisina käännekohtina, ja tehdyt valinnat lopulta ovat kuljettaneet meidät siihen pisteeseen missä tällä hetkellä olemme."

Näin kuuluu tuoreen Käännekohdat-sarjan esittelyteksti, jota luotsaa juontaja Juha Valvio. Podcast-sarjan ensimmäisessä jaksossa kuullaan osa suomalaisen "junttidiscon" kuninkaan Frederikin tarinaa.

Frederik kertoo muun muassa lapsuudestaan alkoholisti-isän kanssa ja omasta alkoholinkäytöstään. Hän kertoo, että viinaa vedettiin 70-80-luvulla kaksin käsin. Kun festarit tulivat kuvioihin 90-luvulla, meno karkasi käsistä.

- Jokaisella oli jääkaappi täynnä juotavaa ja jokainen kittas ennen keikkaa jääkaapin tyhjäksi. Kaikki kovat esiintyjät - nimiä mainitsematta - olivat ihan ympäripäissään. Ja se on ihan tosijuttu, hän kertoo podcast-sarjan avausjaksossa.

Vaikka Frederik on nyt laittanut korkin kiinni, nuorempana mentiin lujaa. Silloin alkoholia vedettiin kuin pesusieni.

- Vedin ennen keikkaa, keikan aikana yhden pullon ja sen jälkeen toisen. Se on uskomatonta se määräkin mitä oli meidän raiderissa; oli kori kaljaa, kori siideriä, neljä pulloa kossua, neljä pulloa jallua, neljä pulloa punaviiniä, kaksi pulloa valkoviiniä. Mieti, tämmöinen määrä ja meitä oli 4-5 henkeä ja kaikki piti tuhota sen illan aikana!

"Sen takia Irwinit ja muut joi itsensä hengiltä"

80-luku oli suomalaismuusikolle sumuista aikaa. Keikkoja löytyi miltei jokaiselle päivälle vuodessa ja parhaimpina päivinä kaksi keikkaa päivässä. Frederik kertoo menneensä tukka putkella ympäri Suomea edes takaisin kymmenen vuoden ajan.

- Kyllä se oli sellaista, että aamulla kankkusessa kamat kasaan ja seuraavaan paikkaan illalla. Sitten taas uusi keikka. Dokasin joka päivä.

Entä miten Frederikin terveys kesti jatkuvaa juomista?

- Minulla oli urheilutausta, treenasin kuin hullu nuorempana. Yleisfyysinen kuntoni oli silloin h*lvetin hyvä.

- Sen takia Irwinit ja muut joi itsensä hengiltä sitten, kun ne eivät kestäneet sitä. Patenkin piti laittaa korkki kiinni tässä kahteenkin kertaan, koska muuten olisi henki lähtenyt. Ihan tosi, tässä on kyllä viina vienyt aikamoisen kasan näitä laulajia.

Vauhdikas esiintyjä on uskaltanut elää omilla säännöillään, läpi monenlaisten vaiheiden suomalaisessa viihdemaailmassa. Millaista lapsuutta muusikko vietti alkoholisti-isän kanssa? Entä millaista alkoholinkäyttö oli Irwinin kanssa? Frederik kertoo kaiken haastattelussa Juha Valviolle.

Lataa RadioPlay -sovellus ilmaiseksi täältä ja kuuntele kaikki ohjelman jaksot.  

(kuva: RadioPlay)

Lue myös: Äiti surmasi yhdeksän lastaan - poliisin epäilykset heräsivät liian myöhään

Lue myös: Suomalainen Heidi suunnitteli supertähdille asuja Los Angelesissa - paluu Suomeen oli pettymys

Suosittelemme

Kilpailut

Uusimmat