Kuva: Senja Rapila

Jutta Gustafsberg ja Juha Rouvinen suomalaisten vaietusta luonteenpiirteestä: "Saa aikaan ihmeitä"

07.12.2017 01:22 - Anna Hopi

Pariskunta haluaisi suomalaisten olevan ylpeitä sisukkuudestaan.

Hyvinvointialan yrittäjä Jutta Gustafsberg ja mainostoimiston liiketoimintajohtaja Juha Rouvinen viettivät itsenäisyyspäiväänsä tuttuja tavaten Linnan juhlien virallisessa jatkopaikassa hotelli Kämpissä. Pariskunta juhlisti satavuotiasta Suomea aikaisemmin päivällä nauttimalla tuttavien kanssa illallista.

- Täällä on todella juhlava tunnelma ja meillä on ollut ihana ilta. Tämä on iloinen ja tulevaisuuteen katsova päivä. On mahtavaa, että voidaan juhlistaa Suomen historiaa. Mutta tämä on kuitenkin se ensimmäinen sata vuotta meidän kansalle. Tästä mennään eteenpäin ja tehdään hyvää seuraaville sukupolville, rakastavaiset luonnehtivat yhdestä suusta.

Gustafsberg ja Rouvinen ovat ylpeitä suomalaisten luonteesta. He löytävät itsestäänkin supisuomalaisia piirteitä.

- Huomaan, että itsessäni on ainakin sitä sisua ja periksiantamattomuutta. Jos ihmiset vaan kaivaisivat sen sisun itsestään, niin kaikki olisi mahdollista. Tässä maassa on paljon vaikeita ihmiskohtaloita, mutta silti vanha klisee pitää paikkansa: on lottovoitto syntyä Suomeen, kiteyttää Jutta onnellisen näköisenä.

- Se pitää niin paikkansa, kun mietitään monen muun maan tilannetta. Olemme tosi onnekkaita!

"Suomalaiset ovat kovia puurtamaan"

Juha Rouvinen kokee, että hänessä perisuomalaisuus näkyy kärsivällisyytenä ja pitkäjänteisyytenä.

- Olemme tehneet Suomessa tosi upeita tuloksia, kun olemme uskaltaneet uskoa tuloksiin. Ei suomalainen koululaitos ollut 50 vuotta sitten maailman paras, mutta teimme tosi paljon töitä sen eteen ja siihen maailmanaikaan rohkeita juttuja, ja kipusimme maailman ykkösiksi, Juha sanoo.

- Voidaan tehdä uskomattomia juttuja, mutta äkillisiä voittoja ei tule. Me olemme kovia puurtamaan, ja se tuottaa tuloksia. Lisäksi on yksi piirre suomalaisissa, mikä ei ole ehkä niin tuttu, mutta huomaan, että se löytyy meistä ja ystävistämme: rakkaus. Emme puhu siitä, se ei ehkä näy, mutta olemme rakastava kansa. Välitämme toisistamme. Meillä on pienet pitäjät ja omat heimomme, mutta siellä on paljon rakkautta, hän jatkaa.

Rakkaus on aihe, joka on ollut viime päivinä pariskunnan omassakin mielessä. Parisuhteessa menee heidän mukaansa hyvin ja häät ovat tulossa, mutta sen lisäksi aihe inspiroi paria muutenkin. He ovat vihjanneet jo aikaisemmin tekevänsä kirjaa aiheesta.

- Rakkaus-teeman ympärillä tulemme pyörimään tulevaisuudessa paljonkin. Se on voima, joka saa ihmiset tekemään ihmeitä. Ensi vuoden aikana saadaan varmasti valmista, Jutta sanoo.

Lue myös: Laulaja Alma pukeutui Linnaan tyylilleen uskollisesti - huomasitko persoonallisia yksityiskohtia?

Lue myös: Jaana Pelkonen saapui Linnaan poikkeuksellisen avarassa kaula-aukossa - kokonaisuus jälleen onnistunut

Kilpailut

Uusimmat