Kuva: AOP

Krista Kososen tähdittämä Hollywood-elokuva floppasi - ohjaaja tyrmistynyt huonosta menestyksestä

22.11.2017 17:15 - Senja Rapila

Blade Runner 2049 ei menestynyt taloudellisesti niin hyvin kuin oli odotettu. Elokuvassa nähtiin myös suomalainen näyttelijä Krista Kosonen.

Denis Villeneuven ohjaama jatko-osa Ridley Scottin tieteisklassikolle Blade Runner ei menestynyt niin hyvin kuin oli toivottu. Elokuvaa kehuttiin runsaasti muun muassa sosiaalisessa mediassa, ja se sai hyviä arvosteluja elokuvakriitikoilta, mutta taloudellisesti elokuva floppasi täydellisesti.

Elokuvan ohjaaja Villeneuve ei kuitenkaan ymmärrä lainkaan, miksi Blade Runner 2049 ei menestynyt toivotulla tavalla. Elokuvassa nähtiin kuitenkin kaksi tähtinäyttelijää: Ryan Gosling sekä alkuperäisessä elokuvassa näytellyt Harrison Ford.

Kaiken kaikkiaan elokuvan on arvioitu tekevän kaiken kaikkiaan noin 80 miljoonan dollarin tappiot.

- En rehellisesti tiedä, miksi se menestyi niin huonosti, vaikka meillä oli parhaan kriitikkojen arvostelut. Käsittelen tätä asiaa vieläkin. Sain elämäni parhaat arvostelut tästä, en ole saanut ennen elokuvalleni näin hyvää vastaanottoa, hän kertoo.

- Samaan aikaan tulos Yhdysvaltojen lippuluukuilla oli pettymys, se on totta, koska elokuvat ovat kalliita. Se tekee yhä tonneittain rahaa, mutta ei todellakaan tarpeeksi.

Villeneuve epäilee, että elokuvan huono menestys voi johtua muun muassa siitä, että elokuvamaailman ystäviä ei ole niin paljoa, ja koska elokuva on miltei kolmen tunnin mittainen.

- En tiedä, se on vieläkin minulle mysteeri.

Voit kuunnella koko haastattelun alapuolelta.

Elokuvassa nähtiin myös suomalainen näyttelijä Krista Kosonen, joka on aiemmin Voice.fi:n haastattelussa kertonut, että ulkomaisiin elokuvatuotantoihin pääsee mukaan vain jos tekee paljon töitä sen eteen. Voit lukea koko haastattelun täältä.

Lähde: Hollywood Reporter

Lue myös: Uusi Netflix-sarja kylvää kauhua - ihmiset nukkuvat katsomisen jälkeen valot päällä

Kilpailut

Uusimmat