Kuva: AOP

IS: Vesa-Matti Loiri paljastaa miten loi Uuno Turhapuro-hahmon: "Hain deekiksellä olevaa klovnia"

22.11.2017 09:10 - Anna Hopi

Uuno Turhapuro on yksi Loirin rakastetuimmista roolihahmoista.

Näyttelijälegenda Vesa-Matti Loiri päätyi esittämään Uuno Turhapuroa Spede Pasasen vuonna 1971 kirjoittaman sketsin takia. Kansa rakasti hahmoa samantien, ja siitä tehtiin Loirin vastusteluista huolimatta elokuva. Uuno-elokuva ilmestyi vuonna 1973, ja renttuhahmosta tuli jättimenestys.

Nyt Loiri kertoo Ilta-Sanomien haastattelussa kuuluisimman hahmonsa salaisuuden. Hän nimittäin loi itse Uunon rähjääntyneen ulkonäön. Puvustosta löytyivät Leo Lastumäen liian isot kengät, verkkopaita ja armeijan housut. Näyttelijä suunnitteli myös itse hahmon maskin.

– Parin sketsin jälkeen poistatin hahmolta vielä hampaan. Hain hahmoon deekiksellä olevaa klovnia. Sketsiohjelman ohjaaja Inkeri Pilkama huusi maskin nähtyään, että ei-ei-ei! Spede puolestaa huusi, että jes-jes-jes! Vesa-Matti Loiri kertoo lehdelle.

Loiri on ehtinyt näytellä Uuno Turhapuroa kaikenkaikkiaan 20 elokuvassa. Uuno on keskustelun aiheena uudessa Lauri Nurksen ohjaamassa Kansalainen Turhapuro -dokumentissa, joka alkaa MTV3-kanavalla lauantaina.

Lähde: Ilta-Sanomat.

Lue myös: EVS: Vesa-Matti Loiri: "Se, joka teki rahaa Turhapurolla, oli Spede"

Kilpailut

Uusimmat