Kuva: Senja Rapila

Pate Mustajärvi ihmetteli Popedan myöhäisiä keikka-aikoja - vastaus ravintolasta yllätti

15.11.2017 23:15 - Henna Koste

Popedan keikoilla yleisö ei siemaile usein pelkkää jäävettä.

Pate Mustajärvi lähtee soolokiertueelle maaliskuussa. Mies lupaa, että uusien kappaleiden lisäksi kertueella tullaan kuulemaan esimerkiksi Ukkometso. Artisti pohtii, että hänen soolotuotantonsa on kuitenkin hieman aikuisempaa Popedaan verrattuna.

- Popeda on paljon kosteampi. Kai suomalaiset ovat maailman sivu tykänneet siitä, että vähän rellestetään ja kallistetaan aina välillä kuppia. Se kuuluu suomalaiseen hauskanpitoon. Ja juomalaulut myös, Mustajärvi tuumaa.

Mies toteaa, että hänen soolokeikkojensa yleisö koostuu hieman eri väestä kuin Popedan fanit. Mustajärvi kertoo kuulleensa, että Popedan ravintolakeikkojen ansiosta suomalaisravintoloissa on tehty ennätyksiä alkoholin myynnissä. 

- Mietimme, minkä helvetin takia viikollakin keikkojen pitää alkaa niin myöhään. Sehän on ihan hullua, että jengi menee aamulla kouluun ja töihin, eikö voisi aloittaa aikaisemmin? Meille vastattiin: "Ei, sitten he eivät dokaa", Mustajärvi kertoo.

Hän kuvailee Popedan olevan ennen kaikkea bilebändi.

- Ravintoloitsijat ovat kertoneet, että on artisteja, joita katsoessa mimmit käyvät juomassa jäävettä. Meidän keikoilla ei!, mies naurahtaa ja viittaa Popedaan. 

Lue myös: Pate Mustajärvi yllättää: soololevy ja -kiertue keväällä

Kilpailut

Uusimmat