Kuva: AOP

Pulmuset-näyttelijä kävi läpi rajun leikkauksen - munasarjat jouduttiin poistamaan

19.10.2017 20:30 - Katariina Auvinen

Christina Applegatelta on poistettu aiemmin molemmat rinnat.

Pulmuset-näyttelijä Christina Applegate, 45, on paljastanut, että hänelle tehtiin iso leikkaus pari viikkoa sitten. Tähden munasarjat sekä -johtimet poistettiin leikkauksessa. Applegate on erittäin tarkka kaikesta terveyteen liittyvästä. Hänellä on kuitenkin hyvä syy. 

Yhdeksän vuotta sitten nainen nimittäin sairastui rintasyöpään. Applegate selvisi sairaudesta, mutta hänen molemmat rintansa poistettiin leikkauksessa. Tähti kertoo, että hänet on testattu positiiviseksi BRCA1-geenimutaatiolle, joka altistaa rinta- ja munasarjasyövälle. 

- Serkkuni kuoli 2008 munasarjasyöpään. Minä voin tämän ehkäistä, joten tämä on kontrollin ottamista omasta terveydestäni ja elämästäni, hän kertoo Huffington Post -julkaisulle. 

Applegatella on yksi lapsi, Sadie, 6. On mahdollista, että Sadiellakin on samanlainen altistava geeni. 

- Todennäköisyys siihen, että Sadie kantaa samanalaista geenimutaatiota itsessään, on todella suuri. Tämän vuoksi syötän hänelle puhtainta ruokaa. Pyrin tekemään kaikkeni sen eteen, että hänellä ei olisi stressiä ja hän voisi hyvin, Applegate kertoo. 

Applegate kertoo, että tieto geenimutaation mahdollisuudesta hänen tyttärellään särkee hänen sydämensä. 

- Minun pitää vain toivoa, että parinkymmenen vuoden päästä tutkimus olisi kehittynyt jo niin paljon, että tilannetta voitaisiin hoitaa tai jopa ehkäistä, Applegate sanoo. 

Lue myös: Nämä tähdet ovat selvinneet rintasyövästä - katso

Lähde: Huffington Post 

Kilpailut

Uusimmat