Rokkari Olli Herman julkaisi suomenkielisen biisin: "Mietin miten oma äidinkieli voi olla niin vaikeaa"

25.10.2017 16:15 - Senja Rapila

Tuore kappale kantaa nimeä Hei Vaan Moi.

Reckless Love -yhtyeestä tunnettu muusikko Olli Herman, 34, vieraili tänään SuomiRockin Iltapäivän vieraana ensimmäisen suomenkielisen soolokappaleensa Hei Vaan Moi tiimoilta.

Herman kertoi, että vaikka suomenkieli ja englanninkieli ovat hänelle yhtä helppoja, ja vaikka hän on kirjoittanut molemmilla kielillä yhtä henkilökohtaisia asioita kappaleiden sanoituksiin, jännittää häntä julkaista musiikkia suomeksi. 

- Nyt on niin kipee juttu, että jännittää ihan sikana paljon enemmän kuin mikään muu aikaisemmin, hän kertoi haastattelussa Matti Mäki-Kokkilalle ja Rea Haveriselle.

Rokkari kertoi, että ei ole koskaan ollut suomenkielistä musiikkia vastaan, vaan piti muutosta vaan luonnollisena. Hän myöntää kuuntelevansa paljon erilaisia suomalaisia artisteja, kuten Chisua. Muutos englanninkielestä suomenkieleen oli kuitenkin oma prosessinsa.

- Tämä on sellainen biisi, mistä ei olisi millään ilveellä saanut Reckless Loven biisiä. Siinä on sen verran erilainen tunnelma. Piti hakea kyllä ihan älyttömästi sitä omaa tulkintaa. Olen sellainen ylitulkitsija, jos miettii vaikka Reckless Lovea. Oli aika paljon sellaisia maneereja, mitä piti opetella pois, Herman pohti.

- Kyllä siinä naurettiin monta kertaa, että miten se oma äidinkieli voi olla niin vaikeaa, hän kuittaa nauraen.

Herman esiintyy myös Eläköön SuomiRock! -gaalassa ensimmäistä kertaa, esittäen siellä suomenkielistä musiikkiaan suomirockin ystäville.

- Tässä on kyllä nyt tosi jännä homma, koska ensimmäistä kertaa esitän siellä allekirjoittaneen itsekirjoittamaa musiikkia suomeksi,

Eläköön SuomiRock! Gaala järjestetään Tavastialla 9. marraskuuta. Voit ostaa lippuja tapahtumaan Tiketin sivuita, täältä. Tapahtumassa esiintyy näyttävä kattaus artisteja: Pate MustajärviPantse SyrjäAnssi Kela, Maija VilkkumaaOlli HermanArto Tuunela ja Leo.

Lue myös: Lordi painui studioon - uusi levy ulos ensi vuonna

Lue myös: Isän kuolema herätti Tuure Kilpeläisen: "Tajusin, ettei aikaa ole loputtomasti"

Suosittelemme

Kilpailut

Uusimmat