Kuva: Mikko Räsänen

Ysärifaneille järjestetään valtava miitti Helsingissä: "Upeiden tyyppien kannattaa tutustua"

30.08.2017 08:15 - Mikko Räsänen

Radiotähti Oku Luukkainen haluaa saattaa Suomen eurodance-fanit yhteen.

Oku Luukkainen vetää Suomen suosituinta ysäriohjelmaa Retroperjantaita Radio Novalla. Viikottain jopa 200 000 kuulijaa vetävän ohjelman ympärille on syntynyt valtava ysäriyhteisö, sillä ohjelman Facebook-sivuillakin on yli 50 000 tykkääjää. Ysärifanit eri puolilla Suomea kokoontuvat myös Luukkaisen dj-keikoille, kun mies keikkailee ympäri maata.

Viikottain Luukkainen on tottunut radio-ohjelmansa aikana siihen, että puheluita lähetykseen olisi tulossa niin paljon, että linjat ovat aina tukossa. Facebookin kauttakin juontajaa pommitetaan viesteillä niin, että kaikkiin ei ehdi vastaamaan. Tästä alkoi syntyä ajatus.

- Ysärimusiikki on Retroperjantain kuulijoille selvästi intohimon asia. Ohjelmaan soitetaan ja viestejä laitetaan, koska tuo intohimo halutaan jakaa muiden samoin tuntevien sukulaissielujen kanssa.

Oku Luukkainen keikalla We Love the 90's -festivaaleilla. (kuva: Mikko Räsänen)

- Keikoilla tapaan Retroperjantain kuulijoita ja he ovat poikkeuksetta ihan mahtavia tyyppejä: positiivisia, innostuneita ja sosiaalisia, jotka todella rakastavat ysärimusiikkia. Ajattelin, että nuo ihmiset ansaitsisivat mahdollisuuden tutustua toisiin samanlaisiin. Upeiden tyyppien kannattaa aina tutustua keskenään, Luukkainen kertoo.

Syntyi ajatus Retroperjantai-miitistä.

- 90-luvulla ja 2000-luvun alussa oli tapana järjestää erilaisia miittejä. Niitä syntyi kaikenlaisten netin chat-huoneiden ympärille ja esimerkiksi IRC-gallerian käyttäjien kesken, joten Retroperjantai-miitti sopii oikein hyvin ohjelman luonteeseen.

Retroperjantai-faneja (kuva: Mikko Räsänen)

Lopulta Retroperjantai-miitin ohjelmasta tuli oikea ysärifanien unelmakattaus, sillä Luukkainen heittää itse tapahtumassa dj-keikan. Toiseksi esiintyjäksi valittu Waldo's People oli myös helppo valinta, sillä yhtyeen keulamies Waldo on tuurannut muutaman kerran Luukkaista Retroperjantain vierailevana juontajana. 

Kolmaskin esiintyjä on tulossa.

- Yksi huippuluokan kansainvälinen eurodance-yhtye saatiin houkuteltua mukaan. Lähiaikoina voin paljastaa, mistä yhtyeestä on kyse, Luukkainen vihjaa.

Retroperjantai-miitti järjestetään Helsingin Nosturissa lauantaina 28. lokakuuta. 

Jotkut kommentoijat ovat jo ihmetelleet, miksi miitti järjestetään juuri Helsingissä. 

- Retroperjantain kuulijoita on kaikkialta Suomesta ja kieltämättä pohjoisessa asuville matka Helsinkiin on aika pitkä. Mutta toisaalta pääkaupunkiin on kaikkialta aika hyvät yhteydet. Ja kun ensimmäistä kertaa tällaista tapahtumaa järjestetään, oli jo järjestelyjen kannalta helpointa, että se on tässä lähellä.

Tuleeko näitä myöhemmin lisää?

- Katsotaan nyt ensin, miten tämä ensimmäinen miitti sujuu, miten paljon porukkaa tulee paikalle ja miten innostuneita ihmiset ovat tekemään tästä perinteen. Jos intoa riittää, niin en näe mitään syytä, miksi tästä ei voisi tehdä silloin tällöin toistuvaa juttua. Ja jatkossa miitti voitaisiin hyvinkin järjestää jossain muualla kuin Helsingissä, Luukkainen miettii.

Lippuja Retroperjantai-miittiin myy Ticketmaster. Osta liput täältä

Alla kuvia Luukkaisen keikalta We Love the 90's -festivaaleilta.

(kuva: Mikko Räsänen)

(kuva: Mikko Räsänen)

(kuva: Mikko Räsänen)

(kuva: Mikko Räsänen)

Lue myös: Captain Jack muistelee suomalaisfanin keikka-asua: "Todellinen ysärifani!"

Suosittelemme

Kilpailut

Uusimmat