Kuva: Senja Rapila

Hollywood-elokuvaan päässyt Krista Kosonen: "Suomalaisten kansainväliset roolit ovat kovan työn tulosta"

18.08.2017 10:15 - Anna Hopi

Kosonen, 34, arvostaa pitkäjänteistä työtä, jonka suomalaisnäyttelijät tekevät päästäkseen kansainvälisiin rooleihin kiinni.

Krista Kosonen tullaan näkemään loppuvuodesta ensi-iltansa saavaan Blade Runner 2049 -tieteiselokuvassa. Hän on yksi suomalaisista teatterialan ihmisistä, jotka ovat saaneet jalansijaa ulkomaisissa tuotannoissa. Jasper Pääkkönen ja Peter Franzén nähdään esimerkiksi Viikingit -sarjassa, ja Dome Karukoski ohjaa Taru Sormusten Herrasta -luojasta J.R.Tolkienista kertovan elokuvan.

Onko suomalaisten eksoottisuus viimein purrut ulkomailla, vai miten Kosonen selittäisi tätä äkillistä menestymistä kansainvälisillä markkinoilla?

- Voisin kuvitella, ettei meissä suomalaisissa ole välttämättä mitään spesiaalia eksoottista, mikä kiinnostaa. Ne ihmiset, jotka ovat saaneet isoja rooleja ulkomaisista tuotannoista, ovat tehneet paljon töitä sen eteen, hän sanoo.

- Puhun siis ihan kielitaidosta. Täytyy myös olla oikeat agentit ja yhteyshenkilöt. Ei meitä tulla kotoa hakemaan. Ruotsalaiset ja muut pohjoismaalaiset ovat samalla tavalla eksoottisia heidän silmissään. Monesti kun kerroin olevani Suomesta, alettiin kehua tanskalaisia TV-sarjoja. Olemme heidän silmissään samaa porukkaa.

"Joudut menemään ulkomailla ison seulan läpi"

Kosonen ihailee kovasti kollegaansa Laura Birnia, joka teki taannoin roolin The Ones Below -brittielokuvassa.

- Lauralla on mielenkiintoiset kasvot ja vaaleat hiukset. Hänen kohdallaan menestys voi olla myös eksoottisuudesta, mutta kun tiedän hänen työnsä tekemisen tason, veikkaisin kumminkin sitä omistautumista syyksi onnistumisille, sanoo nainen.

- Peter Franzén on toinen tyyppi, joka sai ison roolin Viikingeissä. Joudut menemään ison seulan läpi saadaksesi ison roolin ulkomailla, se on vuosien työ. Ehkä vihdoin voidaan lopettaa ne maitojuna-puheet, hän naurahtaa. 

Kosonen kertoi äskettäin Voice.fi -sivuston haastattelussa, että olisi valmis tekemään hyvinkin paljon roolityönsä eteen. Hän kertoi olevansa muun muassa valmis lihottamaan itseään 30 kiloakin, mikäli tilanne vaatisi. Lue koko juttu täältä.

Katso alta Blade Runner 2049 -elokuvan traileri, jossa vilahtaa myös Kosonen kohdassa 1:30.

Lue myös: Krista Kosonen Elle-lehdessä: "Olen nautiskelija, en kodinhengetär"

Suosittelemme

Kilpailut

Uusimmat