Kaikki mitä luulit tietäväsi Ville Haapasalosta on valetta - renttuimago suunniteltiin jo 2000!

11.06.2017 10:15 - Anna Hopi - Luettu 4 470 kertaa

Ville Haapasalo tunnetaan pipopäisenä renttuna, hauskana seuramiehenä ja sosiaalisena matkaajana. Tuo ihmisten tuntema Ville on kuitenkin hahmo, jonka oikea Ville Haapasalo on systemaattisesti rakentanut.

Ville Haapasalo on julkisuudessa tunnettu joviaalina kansanmiehenä, jolle voi tulla juttelemaan, joka heittää kanssasi yläfemmat ja nostaa huulilleen lasin vodkaa ystävyyden merkiksi. Tämä mielikuva on syntynyt Haapasalon matkailuohjelmista, joissa hän tuntuu tulevan toimeen kenen tahansa kanssa. Iskelmän Satu Kotosen Sadun sunnuntaivieras -ohjelmassa mies kuitenkin paljastaa, että hänen julkisuuskuvansa ei itse asiassa voisi olla kauempana totuudesta.

Näyttelijä paljastaa Kotoselle, että suuren yleisön tuntema Ville Haapasalo on todellisuudessa täysin keksitty ja pitkään mietitty tuote.

"Imagoni oli aluksi vääränlainen"

Aloitetaan kuitenkin alusta. Miten Haapasalo täysin venäjää puhumattomana ihmisenä pääsi opiskelemaan pietarilaiseen teatteriakatemiaan, ja vielä menestyi opinnoissaan?

- Voihan olla, etten ikinä päässyt sinne sisään, mutta en ymmärtänyt. Joka aamu sinne menin ja vähän maksoin siitä koulusta. Veikkaan, että se vaikutti siihen, että minut otettiin sisään. Opintojen lopussa olin kuitenkin opettajani lempioppilas, mikä näkyi siinä, että minua potkittiin, hakattiin ja haukuttiin, hän sanoo.

- Koulu oli juuri se, mitä tarvitsin. En olisi kaivannut mitään sivistynyttä keskustelua, että miten sinun mielestäsi tätä hahmoa pitäisi kehittää. Ei, vaan että joku lyö ja hakkaa ja sanoo, että olet paska. Sitten alat pikkuhiljaa kasailemaan itseäsi ja tekemään itsestäsi sitä, mitä olet.

Haapasalon julkinen persoona muodostui näyttelijäopintojen perusteella tietynlaiseksi, kunnes hän totesi 2000-luvun alkupuolella totesi olevansa persoonana vääränlainen.

- Vuonna 2000 aloin suunnitella imagon vaihtoa, 2001 aloin toteuttamaan sitä ja 2002 imagon vaihtoni huipentui siihen, että Venäjän presidentti Vladimir Putin teki minusta Venäjän valtiontaiteilijan. Siitä alkoi uusi urani, toinen Ville Haapasalo tuli esiin, Haapasalo kiteyttää.

"Kukaan muu ei halunnut esittää rumaa junttia"

Näyttelijä toteaa haastattelussa, että voisi edelleenkin kehittää persoonaansa, mikäli tarve vaatisi. Tällä hetkellä julkisuuskuva joviaalina kansanmiehenä, pipopäisenä renttuna, kuitenkin sopii hänelle.

- Mietin asiaa kyllä koko ajan. Se vaatisi kyllä julkisuudesta vetäytymistä, ja oikeiden muuvien tekemistä. Kirjastosta ei löydy mitään kirjaa "Miten vaihdat imagosi". Olen joutunut itse kehittelemään miten se tehdään. Tein sen niin, että mietin kylmästi, millaista henkilöä mainostajat tarvitsevat. Kiiltokuvapojaksi on kovaa tunkua, mutta rumaa junttia ei halua kukaan esittää. Mietin, että joo, se voisi olla minun juttuni. Pidän tästä linjasta tiukasti kiinni, hän selostaa.

- Ero arki-Villeen on se, että jos olen arki-Villenä liikenteessä, hän ei puhu kellekään, jos ei huvita. Työ-Ville puhuu, vaikka ei huvittaisikaan.

Haapasalo sanoo olevansa oikeasti todella ujo ja hiljainen.

- Arki-Villeni olen pitänyt vähän salassa. Vihaan silloin paikkoja, missä on ihmisiä. Arki-Ville haluaisi olla yksin pimeässä huoneessa suurimman osan ajasta. Tai metsässä, tai jossain rauhassa. Joudun aina tekemään töitä sen kanssa, että muunnun arki-Villestä työmoodiin. Juuri eilen hotellihuoneessa istuin ja kelasin elämääni ja valmistauduin viikkoon, koska tämä viikkoa on täynnä ihmisten kanssa olemista.

"Arki-Ville käskisi ihmisten painua v***uun"

Surullista on Haapasalon mukaan se, ettei arki-Villenä olo toimi nykyään oikein muuten kuin siellä, missä ei ole muita ihmisiä.

- Perhe nyt on eri asia. En voi kuitenkaan kaupassa olla arki-Villenä. Yksi nykii hihasta, toinen pyytää kuvaa ja kolmas huutaa vieressä, kun pitäisi miettiä, mitä tänään syödään. Arki-Ville sanoisi, että hei, painukaa v***uun. Päätin kuitenkin aikoinaan, että kun kerran olen julkisuuden henkilö, he ovat ne ihmiset, jotka maksavat palkkani. Minulla ei ole varaa kieltäytyä. Se ei ole taistelu, koska olen sen kerran päättänyt.

Jos hänellä ei ole sellainen olo, että jaksaisi jutella ihmisten kanssa, ratkaisu on helppo. Silloin Haapasalo ei yleensä poistu kotoaan, vaan mököttää siellä.

Yhdestä asiasta tietää, kumpaan Ville Haapasaloon törmäät julkisella paikalla.

- Laitan pipon päähän, ja se on kuin klovni laittaisi nenän paikalleen. Silloin työ-Ville on paikalla, hän summaa.

(kuva: AOP)

Sadun Sunnuntaivieras Iskelmän taajuudella joka sunnuntai klo 14. Tällä viikolla vieraana näyttelijä Ville Haapasalo.

Lue myös: Ville Haapasalon ilta kasinolla: Hävisi 150 000 dollaria

Arvostele artikkeli

Kuuntele Radio Novaa puhelimellasi

RadioPlay tarjoaa mielenkiintoisia sisältöjä kuunneltavaksi silloin kuin sinä haluat.

Lataa puhelimeesi RadioPlay -sovellus!

Lataa App Storesta Lataa Sovellus Google Play:stä

Suosittelemme

Kilpailut

Uusimmat