Kuva: Youtube

Hurts-komistus tälläytyi naiseksi uutta videota varten, bändikaveri hätkähti: "Sokeeraavaa"

22.05.2017 20:15 - Iiro Myllymäki

Hurts-duon solisti Theo Hutchcraft stailattiin naiseksi Beautiful Ones -videota varten. Miehen mielestä naiseksi pukeutuminen oli vapauttava kokemus.

Brittiläinen pop-duo Hurts julkaisi kuukausi sitten uuden singlensä Beautiful Ones. Samalla julkaistiin myös kappaleen musiikkivideo, jossa yhtyeen solisti Theo Hutchcraft, 30, nähdään naiseksi pukeutuneena. Video kertoo traagisen tarinan siitä, miten miesjoukko pahoinpitelee transnaisen baarijuhlinnan päätteeksi.

Hurts vieraili Suomessa toukokuun puolivälissä Radio Novan 20-vuotissyntymäpäiväjuhlilla. Voice.fi pääsi jututtamaan Theo Hutchcraftia ja duon toista osapuolta Adam Andersonia, 33, jotka kertoivat lisää videon sanomasta.

- Kappaleessa on kyse yksilöllisyyden ja itsensä ilmaisemisen ylistämisestä. Tämä musiikkivideo on tapa näyttää, miten hankalaa joillekin ihmisille on olla oma itsensä, Hutchcraft kertoo.

Mies kuvailee roolityön tekemisen olleen rankka ja tunteikas kokemus. Hurts on saanut videosta ja kappaleesta paljon positiivista palautetta, ja videosta välittyvä sanoma on selvästi koskettanut ihmisiä.

- Monet kokevat, etteivät he voi olla omia itsejään tai eivät voi elää sellaista elämää kuin haluavat. Se on kamalaa, Hutchcraft sanoo.

"Naiseksi pukeutuminen oli vapauttavaa"

Hutchcraft stailattiin videota varten naiseksi. Mies halusi itse tehdä roolin, sillä näyttelijän hankkiminen ei olisi tuntunut hänen mielestään yhtä aidolta. Bändi itse uskoo täysillä kappaleensa sanomaan, joten he halusivat alleviivata tätä pistämällä Hutchcraftin videon tapahtumien keskipisteeseen.

- Naiseksi pukeutuminen oli hauskaa ja hyvin vapauttavaa. Opin aika paljon siitä, mitä kaikkea naiseksi laittautumiseen kuuluu. On korkokenkiä, tekoripsiä, meikkiä… Ymmärsin paljon paremmin, millaista on olla nainen, Hutchcraft kertoo.

Adam Anderson häkeltyi totaalisesti nähdessään ystävänsä naiseksi tälläytyneenä.

- On sokeeraavaa nähdä kymmenen vuotta tuntemansa ihminen pukeutuneena vastakkaisen sukupuolen edustajaksi. Se oli vähän pelottavaa. En oikein ensin pystynyt katsomaan sitä. Se oli todella rohkea teko Theolta, Anderson kertoo.

Hurts esitti Beautiful Ones -kappaleen akustisena Radio Novan 20-vuotissyntymäpäivillä. (kuva: Mikko Räsänen)

Korkkarikävely sujui helposti

Monet ovat esimerkiksi videon YouTube-kommenteissa kehaisseet, että Hutchraft näyttää paremmalta naisena kuin monet naiset. Hutchraft haluaa antaa suuren osan kunniasta häntä stailanneille henkilöille.

- Meikkaajat ja puvustajat tekivät todella hyvää työtä ja saivat minut näyttämään eri ihmiseltä.

Videolla laulaja tanssii, kävelee ja juoksee korkeakorkoisissa saappaissa. Tämä sujui miehen mielestä yllättävänkin helposti.

- Olihan se aluksi vaikeaa. Tuntemani nainen neuvoi minulle, että minun täytyy vain olla itsevarma, kun kävelen niissä. Jos alkaa miettiä liikaa, silloin kaatuu.

Hurts nähdään seuraavan kerran Suomessa esiintymässä kesällä. Duo saapuu Turkuun Tall Ship Races -tapahtumaan 22. heinäkuuta.

Lue myös: Suosittu brittiduo Hurts rakastaa Suomea - "Tiedämme vähän Hevisauruksesta"

Kilpailut

Uusimmat