Kuva: Senja Rapila

Salkkareihin palaava Jarmo Koski: Välillä inhoan työtäni

17.05.2017 17:49 - Anna Hopi

Jarmo Koski pitää roolihahmonsa vaihtuvista juonenkäänteistä.

14 vuotta samaa roolia on pitkä aika kelle tahansa näyttelijälle. Eikä Jarmo Koski ole näytellyt mitä tahansa roolia, vaan Salattujen Elämien, suosituimman kotimaisen saippuasarjan keskeistä roolihahmoa, Seppo Taalasmaata. Koski myöntää, että hahmoon on kyllästynyt aika ajoin vuosien varrella.

Viimeksi kyllästyminen kävi niin vahvaksi nelisen vuotta sitten, jolloin hän päätti lähteä sarjasta kokonaan pois. Oli ilo, kun aikaa riittikin muunlaisiin projekteihin.

-  Kyllä 14 vuoden aikana tapahtui useita kyllästymisiä ja jälleeninnostumisia. Välillä työtään rakastaa, välillä inhoaa. Silloin neljä vuotta sitten vain tuntui siltä, että herranjumala, minulla on vielä tekemättä muutamia rooleja. Tein kuitenkin koko ajan teatteria ja dubbaus-rooleja - ja halusin lisää sitä. Salkkari-työ oli todella sitovaa, siinä aikaa ei jäänyt tarpeeksi muuhun, selittää Jarmo Koski.

- Jouduin aikalailla venymään, että pystyin tekemään muita hommia. Työ tuntui kiviriipalta ja oravanpyörältä. Halusin siitä minuuttiaikataulusta pois. Kuvittelin, että olin enemmän oman itseni herra toisenlaisessa työssä. 

(kuva: Senja Rapila)

"Joka päivä joku on kutsunut Sepoksi"

Kansa ei unohtanut Salatut elämät -tähteä, vaikka hän jätti pestinsä.

- Koko tämän neljän vuotta joka ainoa jumalan päivä, olin sitten Suomessa tai ulkomailla, vähintään yksi ihminen tulee puhuttelemaan minua Sepoksi, pyytämään nimmaria tai kaverikuvaa. Se on ollut tämä 18 vuotta koko ajan näin, vaikka olin välissä poiskin, hän hymyilee.

- Siihen asiaan ei ole tullut helpotusta. On ollut hienoa, että ihmiset ovat alkaneet tunnistaa oikeankin nimeni ja muistavat minut myös Nalle Puhina ja Nikke Knakkertonina ja kiittävät dubbausrooleistani.

Miltä paluu tuttuun Salkkarit -rooliin tuntuu?

- On jännittävää nähdä, mitä Sepolle tulee tapahtumaan. Hänelle on vuosien varrella sattunut niin monenlaista. Hahmon juonikuviot jännittävät minua itseänikin, mies virnistää. 

Lue myös: Salattujen elämien Esko Kovero roolihahmostaan: "Ismo ei vedä ranteita auki, vaan jaksaa yrittää"

Kilpailut

Uusimmat