Kuva: Fotolia

Tällaisilla sormuksilla julkkisnaisia on kosittu

26.04.2017 13:45 - Katja Nygård

Julkisuudesta tuttujen kaunotarten kihlatimanteissa ei ole säästelty koossa eikä hinnassa. Suurinta, eli tunnearvoa, ei kuitenkaan voi mitata edes rahassa.

1. Prinsessa Diana/Herttuatar Catherine

Herttuatar Catherinen sormea koristaa timantein ympäröity ja ajaton sinisafiiri. Sormuksella on myös huikeasti tunnearvoa, sillä se on sama, jota hänen edesmennyt anoppinsa, prinsessa Diana, kantoi aikanaan sormessaan ollessaan naimisissa prinssi Charlesin kanssa.

Prinsessa Diana menehtyi 30. elokuuta 1997 auto-onnettomuudessa Pariisissa, eikä näin ollen ehtinyt nähdä esikoispoikansa Williamin onnea.

Alun perin sormus kuului Williamin pikkuveljelle, prinssi Harrylle, joka peri sormuksen äitinsä kuoltua. Harryn mielestä sormus kuitenkin kuului tulevan kuningattaren sormeen ja antoi sen veljelleen.

Herttuatar Catherine kantaa sormessaan muistoa miehensä äidistä, vuonna 1997 menehtyneestä prinsessa Dianasta. (kuva: All Over Press)

(kuva: AOP)

2. Ruhtinatar Charlene

Monacon hallitsija, ruhtinas Albert II kosi nykyistä vaimoaan, ruhtinatar Charlenea mojovalla kihlasormuksella vuonna 2010.

Sormus on valkokultaa ja siihen on upotettu lukuisia timantteja. Asiantuntijoiden mukaan sormus on erittäin arvokas.

Albert ja Charlene vihittiin Monacon ruhtinaspalatsissa vuonna 2011. Pariskunnalla on kaksi yhteistä lasta.

Ruhtinas Albert II sai vihdoin Charlenen kanssa kauan odotetun perheen. (kuva: All Over Press)

(kuva: AOP)

3. Eva Longoria

Täydelliset naiset -sarjasta tunnettu näyttelijä Eva Longoria meni kihloihin tv-pomona työskentelevän miesystävänsä José Antonio Bastonin kanssa vuonna 2015 Dubaissa.

Näyttelijäkaunottaren sormus on perinteisiin Hollywood-rinkuloihin verrattuna yllättävä valinta. Timanttimöhkäleen sijaan Longorian sormusta kaunistavat yhden rubiinin lisäksi monta pientä timanttia.

Näyttelijä Eva Longorian ensimmäinen avioliitto koripalloilija Tony Parkerin kanssa päätyi eroon. Toivottavasti toinen kierros tuo pysyvämmän onnen. (kuva: All Over Press)

(kuva: AOP)

4. Kruununprinsessa Victoria

Vahvistamattomien tietojen mukaan kruununprinsessa Victorian vasenta nimetöntä koristaa sama sormus, jolla hänen isänsä, kuningas Kaarle XVI Kustaa aikoinaan kosi kuningatar Silviaa.

Hovi ei ole vahvistanut tietoa, mutta korualan asiantuntijat ovat sitä mieltä, että hyvin todennäköisesti 150 000-200 000 kruunun arvoinen, isolla timantilla varustettu sormus on sama tai ainakin hyvin samankaltainen kuin hänen äidillään aikoinaan.

Sama sormus on kuulunut Silvian lisäksi myös Victorian isoäidille, prinsessa Sibyllalle.

Ruotsin kruununprinsessa Victoria on todennäköisesti saanut kihlasormuksensa suvun perintönä. (kuva: All Over Press)

(kuva: AOP)

Lähteet: IL, IS, MTV, People, The Knot

Lue myös: 2 X häät eri budjetilla

Lue myös: Mitä hankkia huomenlahjaksi? - 10 vinkkiä

Lue myös: 4 syytä palkata hääsuunnittelija

Kilpailut

Uusimmat