Kuva: AOP

IS: Sami Hintsanen joutuu oikeuteen! Kertoo nyt itse, mistä on kyse

12.04.2017 19:15 - Senni Loikala

Esimerkiksi Tartu mikkiin -ohjelmasta tutulta Sami Hintsaselta peritään valtavia verovelkoja.

Näyttelijä-muusikko Sami Hintsasta vastaan on nostettu syyte törkeästä velallisen epärehellisyydestä. Asia vahvistettiin Ilta-Sanomille Pirkanmaan käräjäoikeudesta. Ensimmäisenä syytteestä kertoi Seiska.

Syyte johtuu Hintsasen vuonna 2014 konkurssin tehneestä Burning Star Oy -yrityksen veroveloista. Nyt niitä peritään Hintsaselta lähemmäs 38 000 euron edestä.

Kaikkiaan Hintsasella on ulosotossa perittävänä lähemmäs 54 000 euroa. Niitä karhuavat esimerkiksi verottaja, ulosottofirma ja rakennusyritys.

Hintsanen kommentoi vuoden 2014 tapahtumia Ilta-Sanomille näin:

- Tuolloin jo sovittuja töitä peruuntui iso määrä ja niihin luottaen olin nostanut itselleni suurempaa palkkaa omistamastani yhtiöstä kuin mihin töiden peruunnuttua firman maksukyky riitti, hän sanoo.

- Kun produktiot kaatuivat, sovitut tulot jäivät saamatta. Siinä ajassa en pystynyt järjestämään korvaavia töitä ja firmalle aiheutui maksuvaikeuksia. Eli itse itselleni maksamista palkoista sovittuihin töihin nojaten jäi käytännössä verot maksamatta, joita nyt sitten oikeusteitse verottaja perii. Koska olen firman hallituksen ainoa varsinainen jäsen, olen henkilökohtaisesti vastuussa veloista.

Hintsanen myöntää myös, että kyseessä on hänen oma virheensä:

- Tämä ala on valitettavasti semmoinen, että lyhyelläkin aikajänteellä töitä saattaa peruuntua. Minun henkilökohtainen virheeni on se, että olen sinisilmäisesti luottanut siihen, että asiat tapahtuvat. Kun niin ei ole käynytkään, siitä on tullut jälkiseuraamuksia.

Lue myös: Lapsen vakava sairaus muutti julkkisparin elämän - järjestävät hyväntekeväisyyskonsertin

Lähde: Ilta-Sanomat

Kilpailut

Uusimmat