Kuva: AOP

Kaliforniassa asuvaa Lauri Ylöstä ei tunnisteta Yhdysvalloissa - "Kun kysytään, mitä työtä teen..."

01.04.2017 19:15 - Iiro Myllymäki

The Rasmus -bändin laulaja Lauri Ylönen on kotiutunut hyvin Kaliforniaan. Mies on rakentanut itselleen uuden kodin Sipooseen, mutta pitää sitä enemmänkin kesämökkinä.

The Rasmus julkaisi viiden vuoden levytystauon jälkeen uuden singlen eilen perjantaina. Paradise-niminen kappale on saanut innoitteensa bändin solistin Lauri Ylösen, 37, henkilökohtaisessa elämässä tapahtuneesta suuresta muutoksesta.

- Kappale kertoo tuntemuksista, joita koin muuttaessani Kaliforniaan noin kaksi kolme vuotta sitten. Olen tutkiskellut tunteitani siitä, millaista on olla suomalainen ja asua uudessa maassa. Siinä on ollut omat haasteensa, ja edelleen se on jännittävä seikkailu, Ylönen kertoo Voice.fi:n haastattelussa.

Paradise-kappaleen ytimessä on ajatus siitä, että toisen helvetti voi olla toisen paratiisi. Ylösen mielestä Los Angeles helposti vaikuttaa suomalaisen silmissä paratiisilta palmuineen ja lukuisine lämpöasteineen. Silti monet Kaliforniassa asuvat ovat sanoneet Ylöselle, että he haluaisivat muuttaa Pohjoismaihin. Yhdysvalloissa ihaillaan Ylösen mukaan etenkin Suomen koulujärjestelmää ja terveydenhuoltoa.   

Ylönen itsekin arvostaa monia asioita Suomessa ja suomalaisuudessa.

- Arvostan suomalaista rauhallisuutta, hidasta tempoa ja luotettavuutta. Suomi tuntuu turvalliselta paikalta, varsinkin nyt, kun Yhdysvalloissa on hullu uusi presidentti. Se pistää välillä miettimään, Ylönen kertoo.

The Rasmus on tehnyt comebackin Paradise-kappaleella. "Kappaleessa on pohdiskeleva, jylhä ja mystinen tunnelma", Lauri Ylönen kuvailee. (kuva: Anders Thessing)

Rakensi kaverilleen saunan

Ylönen on kotiutunut Yhdysvaltoihin hyvin. Hän on saanut ystäviä ja on jopa rakentanut kaverinsa pihalle saunan.

- Tilasimme siihen suomalaisen sähkökiukaan. Valitettavasti omassa kämpässäni ei ole saunaa, vaikka olen vannoutunut saunamies.

Ylösellä on rakennuskokemusta enemmänkin kuin vain yhden saunan verran. Maanantaina MTV3-kanavalla alkaa Laurin talot -niminen tv-sarja, jossa Ylönen suunnittelee modernit talot paitsi itselleen, myös ystävilleen Elastiselle, Duudsoneiden Jarppi Leppälälle ja Aleksi Valavuorelle. Ylösen oma talo on valmistunut Sipooseen, mutta mies ei ole aikeissa muuttaa sinne pysyvästi.

- Vakituinen asuinpaikkani on Kaliforniassa. Siellä on nyt hauskaa olla. En ole kovin pitkälle lyönyt lukkoon suunnitelmia. Sipoon-talo on minulle enemmän kuin kesämökki.

Mieluummin rock-tähti kuin hammaslääkäri

Vaikka The Rasmus -yhtyeellä on kansainvälistä suosiota enemmän kuin likipitäen millään muulla suomalaisyhtyeellä, Lauri Ylönen saa liikkua varsin rauhassa Kaliforniassa. Välillä miehen tunnistamattomuus johtaa hauskoihin tilanteisiin.

- Esimerkiksi poikani koulussa muiden oppilaiden vanhemmat saattavat kysyä, mitä työtä teen. Vastaan, että soittelen bändissä. Heitä hävettää puolestani, koska he luulevat, että olen vain joku muusikonrenttu. He eivät tiedä, että meidän bändillämme on aika hyvä meininki, Ylönen myhäilee.

Ylöstä tämä ei haittaa, päinvastoin.

- Se on kierolla tavalla erittäin positiivista. Mieluummin olen rock-tähti kuin vaikka hammaslääkäri.

Lue myös: The Rasmus paljastaa: Liittyivät intiaaniheimoon keikkareissulla ja saivat huumelahjan

Lue myös: Lauri Ylönen suunnittelee julkkisystäville talot TV-sarjassa: "Opin kantapään kautta uusia asioita"

Suosittelemme

Kilpailut

Uusimmat