Kuva: Hanna-Maria Grönlund

Minka Kuustonen paljastaa, millaiset Putouksen koekuvaukset olivat!

04.03.2017 10:15 - Senni Loikala

"Ratiomies" Murosen Karin sketsihahmon luonut Minka Kuustonen muistelee Putouksen koekuvauksia ja kertoo, mitä kaikkea hän on oppinut suomalaisten rakastaman viihdeohjelman tekemisestä.

Putous-viihdeohjelmassa mukana oleva näyttelijä Minka Kuustonen, 31, kertoo Voice.fi-sivuston haastattelussa, miten näyttelijät valikoituivat huippusuosittuun ohjelmaan.

- Koekuvauksessa olivat paikalla ohjaaja Joonas Nordman ja tuottajia. Sinne piti tehdä vähintään yksi sketsihahmo ja Joonas syötti uusia ajatuksia, miten hahmoa piti muokata ja improvisoida lennosta, Kuustonen kertoo.

Koekuvauksissa Kuustosen hahmo oli täysin erilainen kuin hänen lopulliseksi hahmokseen noussut ”Ratiomies” Murosen Kari.

- Aion käyttää koekuvauksiin kehittelemääni hahmoa vielä joskus, joten en halua paljastaa siitä yksityiskohtia. Tuo hahmo oli minulle rakas tyyppi, joka syntyi lennosta ja lopulta se muuttuikin 50-vuotiaaksi karaoke-emännäksi, joka lauloi Aikuista naista, Kuustonen sanoo.

- Ratiomies syntyi vasta myöhemmin syksyllä ja se oli ainoa syksyn aikana luomani mieshahmo.

Lapsilta loistavaa palautetta

Vaikka ”Ratiomies” Murosen Kari tippui kolmantena Putouksen sketsihahmokilpailusta, on Kuustonen saanut katsojilta runsaasti positiivista palautetta hahmostaan. Yhteydenottoja on tullut paljon myös lapsilta.

- Lapsilta tulleet kuvat ja videot, joissa he ovat kuulokkeet päässään ja leikkivät Ratiomiestä, ovat maailman liikuttavimpia ja ihanimpia. Olen erittäin kiitollinen, että he leikkivät minun luomaani hahmoa - onhan oma työnikin lähtenyt leikkimisestä, Kuustonen sanoo.

- Olen fiiliksissä siitä, että lapset leikkivät juuri Ratiomiestä eikä mitään napapaita-esikuvaa. Naisena on äärimmäisen vapauttavaa, että sain tehdä keski-ikäisen mieshahmon. Nainen voi olla mitä tahansa - haitari on yhtä laaja kuin miehelläkin eikä tarvitse mennä yhteen muottiin.

Katso alta Putouksesta pätkä, jossa "Ratiomies" Murosen Kari esiintyy.

Jos video ei näy, pääset katsomaan sen tästä.

Putous on opettanut paljon

Kuustonen kertoo, että työkokemus Putouksessa on opettanut hänelle paljon. Kokemus täydentää loistavasti näyttelijän aiempaa työhistoriaa, johon kuuluvat esimerkiksi roolit televisiosarjoissa Klikkaa mua, Nymfit, Raja ja Tellus. Hän on myös näytellyt useissa Kansallisteatterin suurissa näytelmissä, joista mainittakoon Patriarkka, Saiturin joulu ja Frankenstein.

- Olen oppinut itsestäni uusia puolia. On hienoa, että voi heittää peruukin päähän ja olla toinen tyyppi. Ohjelman rytmi on niin nopea ja improvisoimme niin paljon, että tietynlainen suodatin on kadonnut. Täytyy vain sanoa ensimmäisenä mieleen tuleva juttu, vaikka se olisi p*aska ja hyväksyä se ja mennä eteenpäin. Se on myös ohjelman suola.

- Olen tullut tämän kokemuksen myötä armollisemmaksi itselleni. On hienoa, kun saa nauraa itselleen ja olla itseironinen.

Lue myös: Putous-tähti: "Tiesin, että sketsihahmoni liikkuu riskirajoilla"

Kilpailut

Uusimmat