Kuva: AOP

Sauli Niinistö olisi hylännyt avioliitto-sanan kokonaan: Pariliitto ei olisi loukannut ketään

01.03.2017 11:45 - Reija Saarinen - Luettu 1 173 kertaa

Tasa-arvoinen avioliittolaki astui voimaan tänään.

Tasa-arvoinen avioliittolaki astuu voimaan. Tästä päivästä lähtien samaa sukupuolta olevat parit voivat siis avioitua sekä adoptoida yhdessä.

Presidentti Sauli Niinistö kertoi Radio Iskelmän Ninni Suntiolle oman kantansa uudesta laista. Hän on edelleen sitä mieltä, että mielipahan välttämiseksi sana avioliitto olisi pitänyt korvata sanalla pariliitto.

- Olen moneen kertaan aikoinaan esittänyt kantani siitä, miten täysi tasavertaisuus toteutettaisiin ja minusta paras malli olisi ollut minun ja eräiden muittenkin mielestä se, että oltaisiin tehty kaikista, heteroista ja homopareista, pariliitto-nimisiä. Näin olisi vältetty se, että tästä sanasta avioliitto syntyy sitten katkeria tuntemuksia, Niinistö kertoo.

Niinistön mukaan muutos olisi mahdollistanut sen, että jokainen olisi voinut itse ilmaista oman siviilisäätynsä haluamallaan tavalla.

- Tämä ei kuitenkaan tuntunut nauttivan kovin suurta suosiota. Minusta se olisi ollut hyvä, tietyllä tavalla ketään loukkaamaton ratkaisu. Joten jokaisen vapaaseen käyttöön olisi jäänyt ilmaista siviilisäätynsä joko, että olen naimisissa, olen avoliitossa tai olen pariliitossa.

Kirkon mielipiteisiin Niinistö ei sen sijaan halua ottaa minkäänlaista kantaa.

- En missään tapauksessa, enkä erityisesti halua mitenkään puuttua siihen minkälaisia ratkaisuja kirkko tekee. Se ei oikein maalliseen valtaan minusta kuulu.

Lue myös: "Mitä homoliitto tarkoittaa?" Lasten vastaukset saavat sydämen sulamaan

Lue myös: Valokuvaaja ikuisti homo- ja lesboparit ympäri maailmaa ikonisiin rakkauskuviin - katso

Arvostele artikkeli

Suosittelemme

Kilpailut

Uusimmat